avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata cass persoana fizica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata cass persoana fizica

Buna seara !

Intrucat nu am primit un raspuns clar la sediul OPSNAJ, incerc sa aflu de la d-voastra prin intermediul acestui mail, situatia mea de asigurat.
Am platit anul acesta CASS la circa financiara pentru 6 luni. Intrucat nu mai figurez ca angajat am considerat ca cel mai sigur este aceasta plata. In momentul prezentarii dovezii de plata la ghiseu OPSNAJ, dna care a primit actele m-a instiintat ca nu trebuia sa platesc si sa fiu preluat de sotie ca si coasigurat. Sotia lucreaza cu contract de munca permanent.
1. Doresc sa stiu daca se poate coasigurarea intrucat pe numele meu figureaza un contract de inchiriere cu o chirie lunara de 200 ron si in care am platit CASS/2017 - 84 lei, conform deciziei de impunere.
2. Am fost administratorul unei firme care s-a inchis in 2016, iar la serviciul sotiei nu au eliberat adeverinta de coasigurat, argumentand ca am avut firma.
Va rog mult sa aflu situatia reala.

Multumesc mult.




Alte discuții în legătură

Plata cass persoana fizica COSTELBADESCU COSTELBADESCU Buna seara ! In urma platii asigurarilor de sanatate pentru anul 2017 la sectia financiara, am mers la OPSNAJ pentru a fi luat in evidenta. Am fost ... (vezi toată discuția)
Coasigurat casa opsnaj Soldatul Soldatul A trebuit sa reinoiesc contractul de asigurat la Casa OPSNAJ, sotia mea figura ca persoana coasigurata ( nu are serviciu, nu este pensionara, a fost si este ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale angi prunaru angi prunaru Buna seara,am o întrebare:în perioada 2008-2012 nu am cotizat la sistemul de asigurari de sanatate,am fost co-asigurat pe asigurarea sotului.Ïn 2012 am ... (vezi toată discuția)