avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanță
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanță

Dacă tractoru era imatriculat în momentul încarc mi s-a întocmit dosar penal,mai pot beneficia de ordonanța data privind circulația tractoarelor pe drumurile publice ?
Cel mai recent răspuns: Marius232 , utilizator 22:13, 24 Aprilie 2017
Nu s-a dat nici o Ordonanta. Ci este o hotarare a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) prin care a admis, marti, exceptia de neconstitutionalitate a articolului 335 alineatul 1 din Codul penal, constatand ca in acesta nu se incrimineaza si fapta de conducere fara permis pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier, ci doar a unui autovehicul sau tramvai.
Beneficiati si dvs de aceasta Hotarare pentru ca tractorul nu este asimilat autovehiculului.
Dacă eu sunt în curs de judecata,dosarul se încheie ? Eu fiind judecat pt conducerea unui vehicul(tractor) pe drumurile publice având permis necorespunzător (art.335,alin2)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal conducere tractor Utilizator298 Utilizator298 Am fost prins conducând un tractor pentru care mi s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui tractor cu permis necorespunzător. Pot obține achitarea? ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara vehicul (tractor) neinmatriculat stahlker stahlker Buna ziua, pe data 5 decembrie 2018 am fost oprit de politia locala a unei localitati si mi sa intocmit un dosar penal pe conducere vehicul neinmatriculat (un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara permis tractor inregistrat Alexandru Deac Alexandru Deac se poate constitui un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere in cazul in care circul cu tractorul ... (vezi toată discuția)