a condus baut ,fara permis de cond. o masina furata in 2004 in 2005 luna mai a fost condamnat la 3,6 ani cu suspendare cand are voie daca are sa faca sc de soferi
Pai daca a fost in inchisoare 1 an si jumatate, cum da de permis dupa 1 an? Din inchisoare?Poate da dupa ce iese din inchisoare, evident. Concret - daca este condamnat cu suspendare, poate da de permis cel mai devreme dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.Daca a fost condamnat cu inchisoare pe care o executa si fara pedepse complementare de genul "interzicerea dreptului de a conduce autovehicule, de a exercita o anumita profesie sau meserie...", poate da de permis dupa ce iese din inchisoare, daca sta acolo mai mult de 1 an, daca sta inchis mai putin de 1 an, tot dupa ce se implineste 1 an de la ramanerea def.a hot. Daca prin hot.jud. i s-a interzis sa conduca, poate da de permis cand expira perioada pentru care i s-a interzis conducerea unui autovehicul pe drumurile publice.Oricum, treaba cu "poate da de pemis" tine de politie si nu de justitie.Sa-si depuna dosarul si vee daca i-l primesc.
Sentinta
rodica05
Buna ziua,
in urma unui proces penru conducerea sub influenta alcoolului sentinta este:
- 6 luni de inchisoare cu suspendare
- perioada de incercare de 2 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept
gri88
Buna ziua,
Acum 5 ani am condus cu o alcolemie peste limita legala, am fost oprit de politie, si mi-a fost intocmit dosar penal. Acum 3 ani a avut loc ... (vezi toată discuția)