Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inselatorie

buna ziua, am sa incerc sa fiu cat mai scurta. o batrana s-a dus sa-si amaneteze ceva aur ca deh, e criza, s-a dus la o casa de amanet, nu s-a uitat ce a semnat, i s-a dat doar o hartiuta referitoare la operatiunea de amanetat cu data scadentei si valoarea pe care trebuie sa o restituie daca vrea sa-si recupereze aurul. cand s-a dus sa recupereze ce a amanetat, i s-a pus cica sub nas un document semnat de ea in care se preciza ca a primit imprumut suma de 1000 euro pe care daca nu o restituie in nu stiu ce termen, se percep penalizari si apoi s eva recurge la calea legala pentru obtinerea datoriei. asta faranicio legatura cu aurul amanetat. bun, presupun ca nu e legal, dar are vreo valoare un asemenea act in conditiile in care nu a fost incheiat in fata unui notar dar intra in categoria actelor sub semnatura privata, care, din cate am inteles, au valoarea unui act autentic. si daca nu are batrana de unde plati si nicio proprietate, ce poate pati? i s eva retine din pensie? va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:15, 19 Septembrie 2009
Din punctul meu de vedere este o incercare evidenta de a pacali un om in varsta care nu poate avea sanse de succes! Insa o poate pune pe doamna respectiva eventual pe drumuri in loc sa stea linistita in casa!
La fel cum au spus si Rodica si Gabriela: daca doamna nu are vreo proprietate , nu are ce sa i se intample!
va multumesc mult ptr raspunsuri. acum as dori sa va mai intreb doar atat: daca aceasta situatie se intampla unui tanar aflat in aceeasi situatie, cum se proceda? se trecea la executarea silita a bunurilor detinute de parintii acestuia? era posibil asa ceva? va multumesc inca o data
Chiar daca este un tanar , nu are importanta acest lucru! Pana la executare este cale foarte lunga! In primul rand acel tanar ar trebui dat de acea firma in judecata ! Prezentat acel contract in instanta ! Si aici intervin mai multe aspecte: cum a dat firma banii imprumut? Avea dreptul sa faca acest lucru? Este o firma de creditare? Are avizele si autorizatiile legale pentru aceasta? Etc ..etc....Nu este ceva care sa se faca peste noapte!
In ceea ce priveste bunurile detinute de parinti, acestia nu au legatura cu contractul in sine deci nu sunt parte si nu pot fi implicati intr-un eventual litigiu!Doar daca copilul este minor iar atunci contractul ar fi nul!:D
bun, si daca in locul creditorului era o persoana fizica ce motive ar putea fi invocate? femeia nici nu stie ce a semnat :stunned:
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
dara25, utilizator
Dumneavoastra vreti sa continuam discutia asta la nesfarsit cu daca si cu parca?
Spuneti exact ce scrie in acel contract si atunci va pot raspunde! Sa nu imi spuneti ca nu are nici macar un exemplar din acel contract!:hammer:

Alte discuții în legătură

Imprumut fara dobanda - baza legala ursulici ursulici Va rog sa ma ajutati cat mai repede in aceasta problema. O colega de servici a sotiei mele are precontract incheiat spre vanzarea unui imobil. Dar are si o ... (vezi toată discuția)
Declaratia semnata inaintea divortului este utila in partaj? 8383 8383 Doresc o declaratie prin care sotul recunoaste bunurile mobile- facute impreuna in timpul casatorie, prin care se angajeaza a-mi da o suma de bani, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Amanet aur Livingston Livingston Buna ziua ! As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care imprumuti o suma de bani de la un prieten, lasi ceva amanet( de ex un lantisor de aur ) si te ... (vezi toată discuția)