avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare

Buna seara;in februarie 2011 am contractat 2 carduri de credit.Incepand cu anul 2013,am fost in imposibilitatea de a mai achita sumele restante.intre timp,nu am lucrat si m-am mutat in alt judet(salaj) dar buletinul mi l-am schimbat abia in ianuarie 2017 cand m-am si angajat.in data de 24.04,firma la care lucrez a primit de la un executor cerere de infiintare a popririi pe salariu iar la banca mi s-a pus poprire pe cont incepand cu 28.04.
O data cu cererea de infiintare a popririi,executorul a trimis si o incheiere de incuviintare din octombrie 2015.Mentionez ca adresa din actele primite este cea veche,precum si in incheierea de incuviintare din 2014 se preciza ca puteam face contestatie la judecatoria unde am avut domiciliul inainte sa ma mut in salaj.Am luat legatura cu niste firme de pe internet care se ocupa de contestatii dar problema este ca nu ma "incadrez"in tarifele lor.
Acestea fiind spuse,intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1.pot face contestatie avand in vedere ca exista acea incheiere de incuviintare din 2015
2.la ce judecatorie se face contestatia,daca se poate face?la domiciliul de acum sau de dinainte?
3.cum se calculeaza cele 15 zile in care pot face contestatie?
4.in ce temei legal pot face contestatia?nu am pregatire juridica dar nu imi permit sa imi angajez un avocat.
5.pot transmite contestatia prin posta?
Va multumesc anticipat celor care imi ve-ti raspunde.
Nu ma poate ajuta nimeni macar cu o parte din raspunsuri,va rog?
Va rog frumos sa ma ajutati macar cu o parte din raspunsuri;as vrea sa depun contestatie dar nu imi permit sa apelez la ajutor specializat
Se impune o intrebare inaintea celor patru/cinci raspunsuri.
In momentul cand v-ati schimbat domiciliul/resedinta ati anuntat pe cineva (banca sau executorul judecatoresc)? Daca nu ati anuntat, v-ati asumat consecintele.

Raspunsurile sunt:
1) Teoretic puteti contesta, insa ce anume doriti sa contestati? Contestatia trebuie sa se sprijine pe ceva.
2) Contestatia se introduce la instanta de executare, adica la judecatoria in a carei circumscriptie se afla la data sesizarii executorului judecatoresc domiciliul dvs.
3) Se calculeaza de la data comunicarii somatiei (sau ce hartie ati primit dvs.) fie de la data cand ati luat cunostinta despre actul de executare pe care-l contestati, dupa caz (aici chestiunea este mai laborioasa, si ar trebui vazute hartiile inainte de a se emite o parere).
4) In temeiul art. 712 si urmatoarele din Cod de procedura civila.
5) Da, puteti trimite si prin posta.
Buna ziua,
La executorul judecatoresc nu am anuntat schimbarea domiciliului deoarece nu aveam habar de existenta lui.Banca imi stie ultimul domiciliu dat fiind ca aam deschis contul recent.
Doresc sa fac contestatie la executare,deoarece consider ca debitul s a pescris,dar nu stiu exact care sunt pasii de facut.
Doamna draga, va inteleg perfect, dar ce sa va spun?, contestatia la executare este reglementata de articolele indicate din Codul de procedura civila, insa care-s pasii de facut este greu de detaliat aici, asa incat fara suportul unui jurist nu stiu ce puteti concret sa intreprindeti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare alt domiciliu ancaneagota ancaneagota In anul 2011 am luat un card de credit pe care nu am mai depus sumele datorate din 2013.intre timp m am mutat in alt judet unde m am si angajat.societatea la ... (vezi toată discuția)
Cale de atac echinacee echinacee Buna ziua! daca intr-o incuviintare executare silita,se mentioneaza,,fara cale de atac,, nu mai am posibilitatea de a depune contesteatie la executare? (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)