avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa de la parinti

Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este procedura? multumesc
Cel mai recent răspuns: Irene39 , utilizator 21:30, 5 Mai 2017
Depinde ce vreti dvs sa faceti.
In mod normal se procedeaza:
1. Dezbatere succesiune dupa tata. Sora si mama renunta si ramaneti dvs unic mostenitor pe jumatatea tatalui din apartament.
2. Mama va face o donatie pe jumatatea ei si la final deveniti proprietar deplin.

Daca vreti cu Prima casa, cu credit si vreti neaparat vanzare, in general bancile nu prea acorda credite pentru achizitionarea unei cote din imobil. Si atunci:
1. Dezbateti mostenirea dupa tata. Dvs renuntati si raman mama si sora proprietare pe jumatatea tatalui din apartament.
2 Mama si sora va vand dvs intreg apartamentul, iar cumpararea se face prin programul Prima casa.

Daca sora si mama vor dona nu vor avea bani ptr achizitionarea garsonierei ptr mama. Creditul este facut in scopul cumpararii locuintei ptr mama, cel putin asa vad eu subiectul mesajului.
Sa obtina un credit care sa acopere pretul unei garsoniere.
Ideea este sa scoata chiar si fictiv banii din banca.
Se aproba creditul, se incheie vanzarea intre mama, sora pe de o parte si fiu cu sotie, pe de alta parte, banii (pretul vanzarii) intra in contul mamei, domnul ramane cu apartamentul, iar mama, cu banii din cont isi cumpara garsoniera.
Dar daca sotia ramane sa plateasca creditulul luat impreuna sotul, de ce ar mai fi recomandabila donatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl ... Adrianaaaaaa Adrianaaaaaa Bună seara. Mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl meu, iar partea lui dintr-o casa, sa fie împărtita la copii, respectiv mie și surorii mele. ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Sora mea are o casa pe care a cumparat-o in parte cu banii de pe o garsoniera - aceasta garsoniera a fost a mamei mele - vinderea garsonierei si ... (vezi toată discuția)
Renuntare la masa succesorala dupa succesiune juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa ma lamuriti intro chestiune legata de mostenire.Tatal meu vitreg a decedat acum o luna de zile iar in urma lui ca mostenitori legali au ramas ... (vezi toată discuția)