Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua! Imi puteti si mie care este perioada maxima legala pentru un salariat la concediu fara plata? Si care este reglementarea legala in aceasta situatie.
Cu espect!
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 15:31, 29 Ianuarie 2010
-sunt obligatorii actele aditionale, sau deciziile deoarece, in acest caz, trebuie acordul atat a angajatului (prin cerere) cat si a angajatorului prin act aditional sau decizie.
-in urma deciziei sau a actului aditional, contabilitatea, sau cine se ocupa de problemele de personal, poate efectua schimbarea respectiva, adica suspendarea cim
-este bine ca pentru orice schimbare, hotarare etc sa se intocmeasca decizii interne (nu numai pentru ITM), de exemplu angajatorul hotareste ca in fiecare luni dimineata de la ora 8 la 8,30 angajatii sa se prezinte la o mini sedinta...sa intocmesti o decizie la care anexezi un tabel cu angajatii unde acestia se semneaza pentru ca au luat la cunostinta.
Succes
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
lorelayold76, utilizator
Multumesc mult pentru rasp. dvs. O saptamana cat mai frumoasa.
acest forum este pentru a gasi raspunsuri la intrebari;)
succes in cariera:luck:
Sunt destule cazurile in care contractul individual de munca se suspenda, dar nu de fiecare data se intocmeste decizia de suspendare.
In cazul concediului medical sau al concediului fara plata nu este obligatorie intocmirea decizie de suspendare a contractului de munca (si asa hartogaria ne omoara).
Acordul angajatorului este reprezentat de semnatura acestuia pe cererea angajatului.
La incetarea contractului de munca se mentioneaza in carnetul de munca : in perioada_________-angajatul a beneficiat de x zile concediu fara plata.
nikol
-ai dreptate, nu la toate suspendarile sunt intocmite decizii si acte aditionale, dar in acest caz avem de-a face cu suspendarea platii salariatului...tot ce tine de modificare salar ar fi bine sa faci actele pana la capat...la noi nu se accepta doar cererea salariatului aprobata de angajator, a trebuit sa duc decizie + cerere ( in decizie specific: in urma acordului dintre angajator si salariatul x, pe baza cererii cu nr din data, sc decide suspendarea cim ...)
-sunt acte unilateral unde nu ar mai trebui decizii( ex. pensionarea) dar tot suntem obligati sa facem decizii si sa trecem articolul respectiv...asta este ...numai ca fiecare ITM are propriul stil de lucru, cum este cazul meu ca trebuie sa duc obligatoriu decizie pt concediul fara plata.
-ai noroc ca la voi ITM-ul este mai intelegator, noua ne cer acte pt orice:((

Mai este un aspect ( in cazul meu) salariatul a depus cererea cu data de 01.04.2009 (cand a obtinut un contract in Germania), dar efectiv concediul incepea din 01.06.2009-01.09.2009...la ITM dupa ce data se inregistreaza?...daca nu fac decizie am 5 zile de la data inregistrarii cererii care poate sa fie 10.04.2009...numai ca la ITM nu imi modifica in carnetul de munca inainte cu 2 luni (adica modifica in aprilie pt iunie)...replica a fost: crezi ca tinem minte noi sa modificam in iunie? trebuie sa vii atunci cu decizie de suspendare avand la baza cererea salariatului.
asa ca....eu intocmesc decizii, acte aditionale etc pentru orice si dorm linistita:D
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
lorelayold76, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare cim alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Spune-ti-mi si mie, va rog, cum tb sa sune decizia de suspendare a CIM in cazul in care salariatul vrea doar o zi de concediu fara plata? Va ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata kittybutnariu kittybutnariu Buna ziua, Am un salariat care doreste 15 zile concediu fara plata. Treabuie sa fac decizie de suspendare pe care sa o inregistrez la ITM? Multumesc (vezi toată discuția)
Act aditional de suspendare pt. "invoit" ? oti oti In cazul "invoirilor" adica salariati care nu mai au zile de concediu dar imi vin cu cereri de invoiri pentru diverse probleme personale... suntem obligati ... (vezi toată discuția)