Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reinoire contract de munca din perioada determinata in nedeterminata

buna ziua. sunt angajat contractual la o primarie, pe baza de examen, in functia de inspector de specialitate pe perioada determinata de 1 an. vreau sa stiu daca la terminarea contractului se poate incheia un nou contract de munca pe perioada nedeterminata si in ce conditii. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 26 Iulie 2010
Art.82 Codul Muncii prevede ca un contract de munca nu poate fi incheiat pe o perioada determinata mai mult de 24 de luni.prin urmare ati putea sa va mai prelungiti contactul pe perioada determinata un an , iar , mai apoi , legal sa vi se transforme in perioada nedeterminata la expirarea celor 24 de luni...Nu-mi dau seama ce examen ati sustinut pentru perioada determinata..
Buna ziua. Pt. d-na avocat Antoanela Geaman.
Care este baza legala de trasformare a contractului individual de munca din perioada determinata in perioada nedeterminata, dupa expirarea celor 24 luni? Multumesc anticipat!
Art.84 alin.1 C.mun. - La încetarea celui de-al treilea contract individual de muncă pe durată determinată, prevăzut la art. 80 alin. (4) C.mun., sau la expirarea termenului prevăzut la art. 82 alin. (1) C.mun., dacă pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim consilier personal monica_83 monica_83 Buna ziua! Intrebarea mea ar fi daca un consilier personal al Primarului poate fi angajat cu CIM cu durata nedeterminata? Cum se coroboreaza prevederile art. ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata ContSters70537 ContSters70537 Buna, Stiti cumva daca in cazul unei institutii publice un CIM incheiat pe perioada determinata poate fi modificat prin act aditional intr-un CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca se incheie un CIM pe durata a 7 zile, cu perioada de proba de 5 zile lucratoare (angajatul este muncitor necalificat, iar activitatea in ... (vezi toată discuția)