avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice 2017

Legea salarizării bugetare, adoptată de Senat
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...


Forma adoptata de Senat :
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Naieta , utilizator 08:19, 24 Septembrie 2019
CFR Călători nu e companie
Chiar daca spuneti ca nu este companie (!!!), tot nu i se aplica legea salarizarii.
CFR Călători are un statut de societate de stat care îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerul Transporturilor ,bugetul e făcut de minister și e aprobat de guvern ,acționat unic statul,suntem subvenționați ,dar dacă spuneți că nu ,asta e ,mulțumesc pt răspuns
Daca faci parte dintr-o categorie profesionala pentru care salariul de baza la gradatia zero, este salariul minim pe economie , dar tu ai gradaie de vechime 5 , in anul 2017 salariul a fost calculat prin aplicarea calculului succesiv al procentelor aferente gradatiilor la salariul minim pe economie care a fost 1450 lei, in anul 2017. Cum trebuia calculat corec tsalariul pentru anii 2018 respectiv 2019 coroborand aceasta lege cu H.G. 846/2017 si respectiv cu H.G. 937/2018 , care stabilesc salariul minim pe economie pentru acesti ani, cu prevederea legala , care spune ca salariul se compune din salariul de baza (salariul minim pe economie in acest caz), la care se calculeaza si se adauga celelalte sopruri......... si cu OUG 114/2018 care prevede ca se adauga 1/4 din diferentaa ce rezulta dintre salariul avut in luna decembrie 2018 si salariul stabilit pentru anul 2022 ?
Se practica doua moduri de calcul:
1. La salariul avut in luna decembrie anul precedent, se adauga cresterea de salar de 25% pentru anul 2018 si respectiv suma ce reprezinta 1/4 din diferenta dintre salariul avut in luna decembrie 2018 si salariul din 2022 . Cu acest calcul rezulta un cuantum mai mic si care nu respecta prevederea legala conform careia salariul se compune din salariul de baza (salariul minim pe economie stabilit pentru cei doi ani pentru gradatia zero a categoriei profesionale luata in calcul in acest caz) la care se calculeaza si se adauga celelalte drepturi si care nu va ajunge la salariul stabilit in anul 2022 ,dar va crea si diferente intre un angajat care a avut gradatia 5 si muncea in anul 2017 si altul care are gradatia 5 care se angajeaza in anul 2018 , sau 2019.
SAU,
2. La salarul minim pe economie 1900 lei,stabilit pentru anul 2018 si respectiv 2080 pentru anul 2019 , si se aplica iar calculul succesiv al procentelor aferente gradatiilor de vechime? Rezulta un cuantum mai mare, ce respecta prevederea legala care spune ca salariul se compune din salariul de baza la care se calculeaza si se adauga sporurile.....
Care din variante este corecta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu functionar public-consilier asistent LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua. Avand in vedere prevederile Legii nr. 153/2017,privind salariile bugetarilor ,va rog sa ma lamuriti si pe mine ,cum se calculeaza salariul unui ... (vezi toată discuția)
Calcul corect asistenti ai persoanelor cu dizabilitati. Naieta Naieta Salariul meu ca asistent personal al persoanei cu dizabilitati, ce am gradatia 5 de vechime, ar trebui sa fie calculat plecand de la salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii nr.153/2017 cristina muntean cristina muntean Buna ziua. Cum se vor calcula salariile functionarilor publice si ale personalului contractual de la 1 iulie? Am vazut ca salariile vor fi stabilite de ... (vezi toată discuția)