avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces cu ardaf
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces cu ardaf

sant intr-un proces cu ardaf de 1 an ,s-a dispus de catre instanta efectuarea unei expertize :care este valoarea maxima de despagubire (auto )in cazul unui accident; expertul a stabilit suma de 2470 ron la cursul DE ANUL TRECUT ,cand s-a intamplat accidentul ...este normal ? pot cere odata cu omologarea raportului si plata la cursul zilei ? vezi speta aici : www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: lenuivan , utilizator 10:51, 30 Septembrie 2009
lenuivan a scris:

va multumesc din suflet pt raspunsuri......revin cu unele completari suma de 300eur era ultima rata la contractul casco de achitat

In acest caz, s-a facut lumina:
- vina/omisiunea este a inspectorului de dauna, care trebuia sa retina ultima rata.Nu a facut-o, s-a descoperit "infractiunea" (care este imputabila) s-a incercat recuperarea de la client (poate merge;) ) ; n-a mers si va fi recuperata suma de la vinovat.Nu va faceti probleme.:thumbup:

In privinta datoriei certe : se practica uneori de catre unii asiguratori, pe baza unui angajament de plata semnat de asigurat (pers.jur), sa "gratuleze" pe acesta cu pastrarea scadentarului de rate.Acest document ramane in afara contractului de asigurare si este tratat separat (probabil mai mult ca intimidare)

Asa o fi:))
Dar in acest caz nu stiu daca numai inspectorul ar purta vina.
Important este sa nu solicite asiguratorul altceva....ca mi se pare plauzibil ce am zis(returnarea despagubirii).
Dar suma este mica...si probabil ca este lumina,asa cum spui.
:luck:
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
ContSters76710, utilizator
Ai dreptate Elena !Mai e si juristul care a vizat pt. conformitate, si eventual directorul care a aprobat fara sa verifice daca a fost verificat.....referatul de plata:console:
Detaliile nu au importanta.Returnarea despagubirii...daca polita nu era in vigoare (acoperita de plata ratei) la data daunei, ar fi fost respinsa plata si nu exista motiv de returnare decat daca s-a constatat(ulterior platii): dauna cu intentie, pact cu vinovatul, neconservarea dreptului de regres,....samd.
Sper ca aceste dizertatii sa fie de interes pentru cititori.daca nu - le arborez :offtopic:
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
nucu$, utilizator
Si eu sper.Ca incepe sa devina interesant pe aici.:))
nucu$ a scris:

Ai dreptate Elena !Mai e si juristul care a vizat pt. conformitate, si eventual directorul care a aprobat fara sa verifice daca a fost verificat.....referatul de plata:console:
Detaliile nu au importanta.Returnarea despagubirii...daca polita nu era in vigoare (acoperita de plata ratei) la data daunei, ar fi fost respinsa plata si nu exista motiv de returnare decat daca s-a constatat(ulterior platii): dauna cu intentie, pact cu vinovatul, neconservarea dreptului de regres,....samd.
Sper ca aceste dizertatii sa fie de interes pentru cititori.daca nu - le arborez :offtopic:

Nucu$, ce-ar fi sa deschizi un topic nou, pe "fatza" forumului (prima pag.) si asa o sa constatam gradul de interes. De regula lumea nu da importanta acestor proceduri de "dezdaunare" decat atunci cand e direct implicata intr-un "eveniment asigurat", iar atunci o face intr-un mod atat de disperat de parca este ceva irepetabil. :D
Cred ca esti cel mai in masura, ce zici?

Alte discuții în legătură

Casco littleg littleg Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si va scriu pt a imi acorda un sfat in ceea ce priveste o polita Casco. Situatia se prezinta in felul urmator, anul trecut ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco eureka2011 eureka2011 Am avut in 2008 o asigurare CASCO la o firma mare din domeniu, asigurarea acoperind valoarea de 9000 de euro, valoarea pe care au estimat-o ei pentru masina ... (vezi toată discuția)
Daune repetate contract casco valentinleonte valentinleonte Buna ziua. Detin asigurare casco la un peugeot 307 evaluat de constatator 4500 eu. Am avut deschise anul acesta 3 dosare, parbriz spart, usa zgariata data la ... (vezi toată discuția)