Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TEREN IN FOLOSINTA VESNICA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TEREN IN FOLOSINTA VESNICA

Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului bunicului si a renuntarii copiilor in favoarea ei.Ea vrea sa vanda, dar nu poate din cauza ca ptr. teren exista "decizie de folosinta vesnica",asta i s-a spus de catre cadastrist si ii trebuie un act de proprietate pe el.Ptr. casa are autorizatei de constructie din 1971,obtinuta pe baza deciziei de folosinta vesnica din 1970 si toate impozitele ptr.casa+teren achitate la zi.Ce trebuie facut ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silviana02 , utilizator 00:19, 31 Martie 2018
Nu are ce sa vanda stimata doamna.
Va rog frumos lămuriți-ma. Sunt aproape în aceeași situație doar ca în cazul meu persoana căruia i s-a dat teren cu drept de folosință veșnică a decedat. Aceasta persoana a fost străbunicul meu. Pe acest teren s-a construit o casa pentru care plătesc impozit timp de 25 de ani, casa care nu apare în nici un act. Teoretic nu exista.
Întrebarea este: Cui aparține acest teren acum? Statului Roman sau moștenitorilor persoanei decedate?
Întreb pentru ca cei de la primărie nu vor sa îmi dea nici un ajutor și nu mai știu încotro sa o iau. Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/91 problema urgenta, multumesc anticipat! andradamaria andradamaria buna ziua,situatia este de asemenea o relicva a legii 18/91 si anume: bunicului meu defunct i s-a atribuit in 1957 de catre Sfatul popular de atunci un teren ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie fara acte de proprietate? casiba casiba Buna ziua! Exista un Ordin al Prefectului pentru constatarea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren, iar in anexa la acest Ordin schita ... (vezi toată discuția)