avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Receptie cladiri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Receptie cladiri

Va multumesc pt toate raspunsurile de la cadiri receptii,dar abia acuma am inteles ce face administratorul, pana la data receptiei-25.09.09 a cerut facturi de la un furnizor cu care lucram facturi legate de terminarea halei(gresie, parchet,faianta,cazan,rigips). A "aranjat" sa faca receptia acuma chiar daca hala inca nu poate fi folosita, pentru impozit pe profit.
Cand s-a inceput construirea halei s-a spus ca vom angaja pe cineva sa o faca,
dar pe parcurs s-a renuntat si am facut-o noi. In valoarea halei nu este cuprinsa si manopera( ce am facut cu angajatii nostri) Cum ar trebui sa procedez sa o trec?
Trebuie sa fac receptie la geamuri termopan care le-am facut noi, sa trec in acel proces verbal de receptie si manopera pt toata hala?Procesul verbal de receptie se face unul obisnuit sau este unul tip?
Tot ce tine de terminarea halei, pusul gresiei ,a parchetului, gletuit... vom face noi dupa receptie.Ce facem cu manopera unde o vom trece?
Daca a uitat ceva pt hala si se va cumpara dupa receptie ex. instalatii sanitare unde se vor trece in ce cont?
Va rog sa ma ajutati pt ca este ultima zi, simt ca o iau razna
Cel mai recent răspuns: niko 94 , utilizator 08:03, 25 Septembrie 2009
635=5311 si concomitent 231=722 primaria nu va emite altceva decit ch.
Referitor la deviz, cel mai bine ar fi sa-l faca diriginta de santier. Daca nu, faceti un tabel din care sa rezulte pe fiecare lucrare nr de ore, nr de pers si sal tarifar brut orar, dati-l la semnat la diriginta de santier si la administrator.
Referitor la pv de receptie final, dvoastra inreg in contabilitate numai pe baza documentelor justificative. In acest caz, asteptati Pv de receptie si vedeti ce scrie in el. Dvoastra raspundeti numai pt inreg in conta, nu si pt continutul PV de receptie.
Cumpararile ulterioare le includeti in "modernizare cladire" care oricum vor majora valoare cladirii (nu stiu acum daca nu este un procent din valoarea initiala). Darea in consum a acestor cumparaturi ulterioare sa o faceti pe documente justificative care sa poarte semnatura celor care le utilizeaza (sef santier, administrator) din care sa rezulte destinatia lor.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
t.simona, utilizator
Multumesc pt ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la investitie in curs velia velia Buna ziua! In cazul receptiei unui mijloc fix ( cladire ) in urma investitiei in curs ( contul 231 ) in regie proprie se calculeaza TVA in deviz, si daca ... (vezi toată discuția)
Incasare avans niko 94 niko 94 1.Incasarea unui avans cu chitanta nc 5311=419? Factura finala se face peste cateva zile. Emiterea unei facturi de avans 411=419 ... (vezi toată discuția)
Tva la receptie cladire? niko 94 niko 94 Cand se receptioneaza cladirea se colecteaza TVA? La toate materiile prime si servicii necesare pt cladire s-a dedusa TVA, astfel ca la receptie ce se ... (vezi toată discuția)