avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa strabunicul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa strabunicul meu

Eu vreau sa fac succesiunea dupa strabunicul meu. Niste notari mi-au spus o mare prostie ca trebuie sa fac succeiunea si dupa bunica mea si dupa copiii ei, uitand de reprezentarea succesorala, caci in articolul 966 din Codul Civil, pot veni prin reprezentare la mostenire descendentii copiilor defunctului, si ca reprezentarea opereaza in toate cazurile , fara a deosebi dupa cum reprezentantii sunt rude de acelasi grad ori de grade diferite in raport cu defunctul.

De aici rezulta foarte clar, ca eu pot face succesiunea doar dupa strabunicul meu, nu si dupa bunica mea, tatal meu, unchiul meu.

Dumneavoastra ce parere aveti?

Daca eu as face succesiunea dupa toti, atunci nu as mai beneficia de reperezentarea succesorala
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 01:54, 18 Iunie 2017
Domnule, esti dus cu capul rau de tot. Bine ca nu ti se dau locrile de veci inapoi ca riscam sa ne trezim cu un circ in mijlocul cimitirului. Du-te cu Dumnezeu dar lasa-ne pe noi in pace.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

NaȚionalizare teren cimitir Lisonelta400 Lisonelta400 Pe timpuri locurile de veci nu se concesionau , ci se cumpărau. Comuniștii au naționalizat terenurile oamenilor, pe care oamenii le-au cumparat în ... (vezi toată discuția)
O succesiunea incurcata vulpita200 vulpita200 In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat Primariei unui oras un teren mare, pe care ulterior Primaria a facut un cimitir. ( îngropând acolo 66 de familii) ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cimitirul LISONELTA300 LISONELTA300 Stra-stra bunicul meu a fost proprietarul unui teren pe care l-a donat unei primarii ca acolo sa se faca un cimitir. Primaria a dat lui si celor doi copii ai ... (vezi toată discuția)