avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere asa zis \"moped\", fara Permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere asa zis "moped", fara Permis

Va rog daca cunoasteti o speta.
"Am condus o bicicleta cu motor (tip scuter) si anume un "ZT - 35 Boxer, motor pe benzina de 34,9 cc si viteza maxima 25 km/h limitata electronic. Pe siteul magazinului de unde l-am cumparat, dar si pe toate siteurile celorlalte magazine care comercializeaza acest tip de "moped" scrie asa:
Modelul ZT-35 Boxer este un moped pe benzina din gama high-end a producatorului ZTECH. La acest moped nu este necesar sa detineti permis de conducere datorita limitarii omologate la 25 km/h. ZT-35 Boxer este prevazut ....
NU NECESITA CARNET DE CONDUCERE!
NU NECESITA INMATRICULARE!
DATE TEHNICE ZT-35......
Standard
EEC - Certificare: CE
Tip motor:34,9 cc
Capacitate cilindrica motor: 34,9 cc, racit cu aer
Viteza maxima (km/h): 25km/h (limitator omologat)
..., cu toate acestea, acum doua zile am fost oprit de politie si mi-a fost intocmit proces verbal pentru conducere moped fara permis!
In aceste circumstante, stie cineva cum trebuie sa actionez!?
Nu va reprosez nimic, aveti drepul sa va aparati, poate veti obtine in final o solutie de netrimitere in judecata.
In final..., ordonanta de clasare, "fapta nu este prevazuta de C.P."
Va salut! Va rog sa imi spuneti care au fost actele doveditoare pe care le-a solicitat parchetul pentru a se lamuri in privinta faptului ca motociclul dvs. nu depaseste 25km/h? Modelul detinut de dvs. a venit cu documente care sa ateste acest lucru?Certificat de conformitate pentru motor(in privinta puterii dezvoltate si/sau a vitezei maxime) etc. ? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Da, ”certificat de conformitate„ din care rezulta capacitatea 39,4 cmc, categoria: L1e-A - (biciclete cu motor) si vit. max. 25 km/h. - limitator omologat.
Modelul ZT-35 Boxer este un motociclu pe benzina din gama high-end a producatorului ZTECH.
- Certificare: CE
- Categoria: L1e-A - (biciclete cu motor) - vehicul în conformitate cu Directiva 97/24 / ec capitolul 7. Au solicitat un raspuns si de la RAR si acesta a confirmat ca nu necesita permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moped emanuel1986 emanuel1986 Ce tip de permis ai nevoie pentru a putea conduce o masina cu motor de maxim 500 cmc, putere de circa 5 CP si viteza maxima de 45 km/h? Se pot conduce cu ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit de catre un echipaj de politie gzincu gzincu Buna ziua, ieri in data de 02.06 am fost oprit de catre un echipaj de politie, eu fiind pe un moped impreuna cu un prieten. Am fost la sectie am scris o ... (vezi toată discuția)
Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic ... goldieczr goldieczr Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic fara omologare sau permis? Vehicule ca biciclete electrice, trotinete sau triciclete de ... (vezi toată discuția)