avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident după trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident după trecerea de pietoni

Buna ziua, vreau sa va rog sa-mi spuneti, când un sofer loveste un pieton la 1-2 metri după trecerea de pietoni a cui este culpa? Pietonul are 50 de zile de ingrijire medicale, deci nu este infractiune. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2017
Borsec, utilizator
de unde stiti ca nu este infractiune ? cititi mai atent art. 196 alin.2, raportat la art. 194 alin. 1 lit.e, depinde cine si cum instrumenteaza dosarul penal !
In principiu este cupla dv, trebuia redus viteza pana la minimul necesar pana la oprirea vehiculului in raza trecerilor pietonale, nu are relevanta ca partea vatamata era la 1-2 m de trecerea pietonala, daca era o distanta mai mare atunci putea-ti invoca culpa exclusiva a partii vatamate, in situatia expusa de catre dv nici macar culpa comuna nu puteti obtine, prejudiciul cauzat cade in sarcina dv, precum si prejudiciul viitor.
Sunt multe alte aspecte care trebuie să fie avute în vedere, in principiu, se va dispune o expertiza care sa stabileasca condițiile producerii accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie pasto pasto Buna ziua, din nefericire am comis un accident de circulatie. Am acrosat un barbat care trecea drumul (judetean) pe bicicleta pe trecerea de pietoni. Din ... (vezi toată discuția)
Accident minor pe trecere de pietoni vecinulderanjat vecinulderanjat Buna ziua, Acum cateva zile la o trecere de pietoni , pe banda a 2-a am acrosat un pieton la viteza f mica ..ma 10kmh in franare.Pietonul a fost impims,a ... (vezi toată discuția)
Accident trecere de pietoni ionica00 ionica00 Bună ziua, acum o săptămână am fost implicat într-un accident, lovind 2 pietoni pe trecere. Situația se prezintă astfel: mă deplasam cu mașina pe ... (vezi toată discuția)