avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din culpa comuna

buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: " sa desfaceti casatoria din culpa comuna" ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 20:55, 25 Septembrie 2009
Ciudat....va recomand sa va schimbati avocatul.

Cat despre ordonanta presedintiala , sa inteleg ca nu mai locuiti impreuna si ca nu aveti dreptul sa va vizitati copiii? ....dar pensie de intretinere platiti?
nu mai locuim impreuna de aprox doi ani si le platesc si pensie de intretinere stabilita printr-un proces de stabilire pensie cu toate ca eu le trimiteam benevol acesti bani minorilor prin mandat postal acesti bani au fost refuzati doar pt a mi se pune poprire pe statul de plata. credeti ca as putea cere stramutarea pricinii in alta localitate si va rog cum ar trbui sa formulez actiunea din culpa ei sau din culpa comuna pt la celalalt proces mi-au gasit si culpa mea si au spus ca nu se poate divorta
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
cris_deo, utilizator
Puteti cere stramutarea , dar destul de greu de prevazut daca se va admite cererea de stramutare.
Si totusi, daca sunteti separati in fapt nu vad motivul pentru care sotia se incapatineaza sa nu divorteze.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
nu vrea pt un orgoliu de neinteles si pt ca eu am fost singur la parinti si i-a placut ca eu aveam tot ce trebuia si a fost smechera s-a dat pe langa parintii mei iar ea acum locuieste cu parintii mei si eu locuiesc de doi ani cu chirie si probabil ca mai ar vrea sa ma disrtruga pt ca ar ramane tot acolo. la parintii mei nu a contat ca nu ma inteleg cu ea ei pt vecini si pt lume ar fi preferat sa stau asa dar nu se poate nimic nu a mers si au preferat sa o tina pe ea
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
cris_deo, utilizator
Este optiunea parintilor dvs si nu avem ce comenta.
Cat despre divort....continui sa sustin ca nimeni nu poate sa fie obligat sa fie casatorit contra vointei sale.
Ca un sfat mai putin ortodox...."va cuplati" cu o femeie si invocati la divort ca doriti sa va casatoriti. Iar actiunea de divort o motivati pe culpa comuna a sotilor.

Alte discuții în legătură

Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Ce diferenta este intre un divort din culpa comuna si unul din culpa sotului reclamat? Adulterul...simplu (adica fara parasirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Divort avantaje mirelba mirelba Buna ziua,as avea o intrebare:intr-un eventual proces de divort ar fi mai avantajat cel care depune primul actiunea sau nu are nici o relevanta? Sa astepte sa ... (vezi toată discuția)