avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum e legal - procedura respectare program de relatii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum e legal - procedura respectare program de relatii personale

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă judecătorească?
Concret: sentinţa prevede că tatăl trebuie să preia copilul din primul weekend al lunii iulie, pentru o perioadă de 2 săptămâni şi din al treilea weekend al lunii august, la fel.
Tatăl copilului nu a venit să ia copilul, nu a anunţat că nu vine, dar nici că vine.
Copilul vrea la ştrand, vrea în excursie, eu îl ţin acasă, fiindcă poate vine tata şi voi fi acuzată că ascund copilul.
Cum e legal?
Mulţumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2017
Martonze, utilizator
Martonze a scris:

Trebuie să stea acasă cele 2 săptămâni?

Nici pomeneala! Tata tre sa o anunte mama cand vine sa ia copilul (zi si ora). In lipsa acestui anunt, mama nu are nicio obligatie sa stea acasa. Ca ii poate scrie mama..gen, bai fraiere, trebuia sa vii pe 1 iul...e cu atat mai concludent ptr mama in orice litigiu, civil sau penal.

proastasatului a scris:

Absoult de acord.N-ai obligatii, n-ai drepturi si invers.

Pentru ca in mintea unora copilul este asemenea unui drept de proprietate asupra caruia ne exercitam drepturile si obligatiile. N-ai bani de pensie cat vrea mama, de ce ai mai exista ca tata?
Iar in cautare de compatimire publica? Trist pentru cineva care se pretinde tata. Adica o persoana capabila si chemata sa ofere protectie, dar in fapt preocupata cu auto-compatimirea.
Asa au hotarat cei din Italia, zice asaofi.Dar poate ii lamuriti dvs cum e mai bine.
@againstPAS, răspunsul se adresa postării lui asaofi, care se referea la o hotărâre a autorităţilor italiene. Probabil italienii gândesc aşa, să le fie ruşine!
Altfel, aveţi dreptate:
Pentru ca in mintea unora copilul este asemenea unui drept de proprietate asupra caruia ne exercitam drepturile

adică cerem vacanţă, dar...e doar un drept, nu şi o obligaţie ! Cerem program de weekenduri, de zile în cursul săptămânii, copilul e ţintuit în casă, că poate, cine ştie, poate vine...
Adică eu am obligaţia să pregătesc copilul de întâlnirea cu tata. Îi explic că trebuie să plece cu el, că se vor distra, vor merge în parc sau la meci, sau la ştrand, îi pregătesc bocceaua şi copilul aşteaptă...Apoi se revoltă împotriva mea, de ce l-am minţit.Ce am eu de făcut, ca să nu-l denigrez pe tata? Îi explic că probabil a intervenit ceva, că tati nu a putut nici măcar să ne sune că nu poate veni, dar el trebuie să fie convins că tati îl iubeşte şi numai un eveniment neprevăzut a putut să-l împiedice să nu vină...şi aşa o dată, de două ori, o lună, un an...până când?
Nu doamna PS, nu cauta nimeni compatimirea publica. Nu mai stiti cum sa o dati, ba tatii sunt dezinteresati, ba sunt niste victime. Oricum in general gresesc profund si intotodeauna. Stati linistita doamna PS, unii tati are just fine, perfectly fine.

@martonze. Ati procedat corect. Comportamentul tatalui este inexplicabil, si acum vorbesc din perspectiva tatilor ce merg de sute de ori, ani de zile la copiii lor in speranta ca mama va fi mai putin frustrata si egoista ca sa le distruga relatia si-si va vedea si ea de altele.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Program vizita minori- calcul zile AniOevet AniOevet Buna ziua, vreau sa va intreb cum se procedeaza in situatia urmatoare: - taticul va lua fetita dupa Paste si in weekendul legal, problema este ca una din ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna fara program de vizita andrep andrep Buna ziua!va rog frumos sa-mi spuneti daca nu am o hotarare prin care sa-mi pot vizita copilul dar am o hotarare in care am custodie comuna pot sa-mi vizitez ... (vezi toată discuția)