avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Frauda online?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Frauda online?

Buna seara,

Am facut o gafa acum ceva timp si nu stiu in ce situatie ma aflu acum. Am lucrat pentru un client din alta tara-Spania care ma platea printr-o platforma online de freelancing. Job-ul pe care il prestam presupunea administrarea unui cont de publicitate pe facebook. Eu eram platit prin platforma pentru munca mea iar costurile de publicitate erau achitate direct de el catre facebook.

Dupa ceva timp contul a fost blocat de facebook pentru ca nu respecta anumite clauze dar au ramas ceva bani neconsumati pe care i-am retras eu in contul meu.

Ce pot pati si ce pot face pentru a afla daca m-a dat in judecata/urmarire?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 12:53, 20 Iulie 2017
Daca ati luat bani care nu sunt ai dvs., trebuie sa-i inapoiati. Ma rog, va puteti retine leafa.

Totusi acest lucru nu va scuteste de neplaceri nici pe dvs. nici pe client, daca Facebook va hotari sa va dea in judecata.
De acord ca trebuie inapoiati, ma intereseaza daca pot pati ceva in acest timp?

Urmeaza sa ma angajez, e posibil sa afle angajatorul? Urmeaza sa plec din tara pentru o perioada scurta, pot fi oprit pe aeroport de politie?

Multumesc!
De unde sa stiu eu? Poate clientul dvs. stia ca face pe Facebook lucruri ilegale. Intr-un astfel de caz ar fi o prostie sa se planga la Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pot da în judecata facebook? În luna octombrie mi ... Janina_S Janina_S Buna ziua, Pot da în judecata Facebook? În luna Octombrie mi s a spart contul ( Pagina de artist) de către cineva din Hong Kong care a făcut o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!poate vede o persoana competentă în a mă lămuri ... Dan49 Dan49 Bună ziua!Poate vede o persoana competentă în a mă lămuri cu o situație ce mi s-a întâmplat recent.Poveatea incepe că am intrat pe o platformă ... (vezi toată discuția)
Înșelătorie online IgorArdamax IgorArdamax Salutare, Acum câteva zile am făcut un mic schimb cu un individ online care pentru un obiect de pe o platformă de jocuri (Steam) a fost de acord să-mi ... (vezi toată discuția)