Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura sau bon?

Buna ziua,
Pentru un pfa, cod caen 7420-activitati fotografice, este obligatoriu sa emit bon fiscal? Nu merge numai factura? Fotografia se incadreaza la activitate libera?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2017
Cristi Iuli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:01, 22 August 2017
Daca primiti banii cash - la momentul prestarii serviciului, puteti emite factura si chitanta. Daca primitii banii prin banca, doar factura fiscala.
Da, trebuie sa emiteti bon fiscal daca prestati serviciile pt populatie. Profesiile liberale sunt "acele ocupații exercitate pe cont propriu de persoane fizice, potrivit actelor normative speciale care reglementează organizarea și exercitarea profesiei respective" (Cod Fiscal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare persoane fizice si firme viorelcont viorelcont Va salut. Am si eu cateva nelamuriri. urmeaza sa incep a-mi factura serviciile foto-video. dar am cateva nelamuriri ca si SRL neplaritor de TVA. 1. pentru ... (vezi toată discuția)
Profesii platite prin onorarii madelaine28 madelaine28 Buna ziua, Imi puteti indica legea sau unde gasesc profesiile ce pot fi platite prin Onorarii? (spre exemplu Expert monitorizare poate fi platit pe o ... (vezi toată discuția)
Completare cod caen pentru filmari evenimente Emil {Popescu Emil {Popescu Buna ziua, Detin PFA cu cod CAEN 7420 - activitati fotografice. Pot presta in baza acestui cod si activitati de filmare a evenimentelor (nunti, botezuri, ... (vezi toată discuția)