avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... poti practica profesia de consilier juridic numai daca ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

poti practica profesia de consilier juridic numai daca ai terminat facultatea de drept?

:">se poate practica aceasta profesie doar cu studii juridice terminate? sau este obligatoriu sa urmezi si cursuri/ stagiatura
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:14, 13 Octombrie 2009
cam da, din pacate:">
Daca va inscrieti in UCJR aveti un fel de recunoastere profesionala .
care este diferenta dintre profesia de avocat si cea de consilier juridic?
romania inedit a scris:

Daca va inscrieti in UCJR aveti un fel de recunoastere profesionala .

Recunoastre profesionala din partea cui?? Avocati iti vor spune ca esti mediocru (te vad ca pe un fel de motostivuitorist), iar uni angajatori ca pe un fel de capusa, " stiu eu cum se face da nu am timp si ii dau tampitului asta sa manance o paine"
dislexic a scris:

care este diferenta dintre profesia de avocat si cea de consilier juridic?

Diferentele sunt multe se pare ca dupa unele opini chiar si in lumina inaltei curti (am scris bine!!) jurisit practica o avocatura ilegala. Reprezentarea juridica si/sau in justitie a angajatorului se face de catre jurist strict ca si purtator de cuvant (oarecum pe raspunderea administratorului).
Stricto senso si din practica cred ca nu este meserie mai solicitanta, mai teatral si mai popeasca decat cea de jurist. E super

Alte discuții în legătură

Ce este, de fapt, un consilier juridic? Iulian81 Iulian81 Din cate am inteles un consilier juridic ar cam aceleasi atributii ca si un avocat... atunci ce rost mai are meseria aceata? De ce nu se spune din start ca ar ... (vezi toată discuția)
Ce poate fi un absolvent de drept? dorel13 dorel13 Un licentiat al Facultatii de Drept si Administratie Publica in domeniul Drept specializarea Drept poate fi consilier juridic, poate da examen pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Profesie liberala ? pop sorin pop sorin In concret si la subiect: profesia de jurist poate fi exercitata liber sau nu ? Ma refer daca un jurist poate presta servicii de consultanta si/sau ... (vezi toată discuția)