avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie locuinta!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie locuinta!

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Vecinii care locuiesc deasupra mea au inchiriat locuinta si au plecat din tara. In aceasta primavara au facut niste modificari,au scos cada din baie si au instalat o cabina de dus.De atunci,de cate ori chiriasii folosesc cabina,la mine se infiltreaza apa iar baia si bucataria,care au perete comun,s-au umplut de mucegai! Am discutat atat cu chiriasii[care spun ca nu este problema lor si mi-au dat numarul de telefon al proprietarilor],cat si cu proprietara,care este indiferenta si mi-a spus ca atat timp cat la ea nu sunt probleme trebuie sa chem eu un instalator si sa-mi rezolv problema,desi i-am explicat ca apa nu curge de jos in sus si defectiunea este la ea! In ultima luna curge tot mai multa apa,peretii s-au umplut de mucegai iar aerul este irespirabil,chiriasii nu mai raspund cand sunt cautati,iar proprietarii nu mai raspund la telefon,desi am informat seful de scara si asociatia de proprietari!
Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie care m-a adus la disperare,pentru a-i face sa-si repare defectiunea,deoarece pe cale amiabila nu se poate rezolva?
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:27, 6 August 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
patitul061 a scris:

Daca se constata ca "defectiunea " exista deja la data incheierii asigurarii,nu primeste nimic.

Nu s-a avut in discutie varianta expusa de dv
Avand in vedere dezinteresul chiriasilor si a proprietarului apartamentului unde a fost operata modificarea , unde exista defectiunea care va genera si in viitor alte inundatii,am opinat ca initiatorul topicului sa realizeze reparatia in proprietatea sa ,sa incheie asigurare facultativa ,
Daca iti ia foc casa nu chemi pompierii, te uiti de unde vine focul si daca s-a extins de la vecini te duci la ei sa cheme pompierii sau ii chemi tu ???

Nu face obiectul topicului initial
@lucyfer
Cel mai in masura sa se pronunte este o persoana specializata care la fata locului poate verifica instalatia alimentare si scurgere cabina si poate identifica defectiunea
Astfel de modificari implica instalatia parte individuala,respectiv proprietarul raspunde
Avand in vedere faptul ca proprietarul nu este in tara initial notificati-l oficial cu obligatia de a remedia de urgenta defectiunea existenta la instalatia individuala,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
ynocentta a scris:

patitul061 a scris:

Daca se constata ca "defectiunea " exista deja la data incheierii asigurarii,nu primeste nimic.

Nu s-a avut in discutie varianta expusa de dv

Eu m-am referit exact la situatie descrisa de utilizatorul "lucyfer" nu la alta!

[b] Daca iti ia foc casa nu chemi pompierii, te uiti de unde vine focul si daca s-a extins de la vecini te duci la ei sa cheme pompierii sau ii chemi tu ???
[

Am facut o comparatie poate nu ati observat cuvantul DACA cu care incepe fraza!

Ultima modificare: Duminică, 6 August 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu vecinul de deasupra mirelvv mirelvv Vecinul de bloc de deasupra are sifonul de la baie defect si imi inunda tavanul. Am discutat cu el si i-am spus ca platesc eu reparatia, numai sa permita ... (vezi toată discuția)
Vecin necooperant Floarea  Meirosu Floarea Meirosu Deasupra apartamentului meu am un vecin căruia i s-a deteriorat ceva in instalația de apa,in urma căreia mi-a deteriorat mie tencuiala in baie. El fiind ... (vezi toată discuția)