avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 230/2007

Conform Legii nr. 230/2007, actualizata 2017, privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, actualizata prin Legea 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari (publicata in M. Oficial nr. 174 din 08 martie 2016), nu exista nici un articol care sa spuna explicit despre FONDUL DE RULMENT. Si cu toate acestea peste tot se spune ca trebuie colectat, ca trebuie.....Imi poate preciza cineva clar, cu numar de articol din aceasta lege, unde se vorbeste clar despre acest fond? Nu ma intereseaza comentariile de genul: la articolul X se aminteste faptul ca...bla bla bla. Vreau ceva concret, legal.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:45, 8 August 2017
Puteti sa va satisfaceti necesitatea prin lecturarea normelor de aplicare ale legii invocate de dvs.Succes!
HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007:
Art. 24. - (1) In scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente, asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. De regula, fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesara pentru acoperirea cheltuielilor lunare inregistrate de asociatia de proprietari in anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflatiei, iar in cazurile asociatiilor de proprietari nou-infiintate, prin constatarea si insusirea experientei in domeniu a unor asociatii de proprietari echivalente ca marime.
(2) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipata a cotei ce revine fiecarui proprietar, potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari, iar reintregirea fondului de rulment se face lunar, prin plata sumelor afisate pe lista de plata. Pentru incasarea fondului de rulment, casierul asociatiei de proprietari elibereaza chitanta personalizata separata.
(3) In situatiile in care, prin contractul de inchiriere incheiat cu proprietarul, chiriasul se obliga sa participe la plata cheltuielilor curente ale condominiului in care locuieste, acesta va participa si la formarea fondului de rulment.
(4) Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment tomacorneljenica tomacorneljenica Este obligatoriu plata fondului de rulment? Daca da, care este baza legala? ( lege, art., al.) Multumesc ! (vezi toată discuția)
Despre asociatia de proprietari rmarius rmarius Buna seara Am si eu o nelamurire: care este legea actuala ce stabileste drepturile si obligatiile asociatiei de proprietari, mai ales articolul de lege ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment nicolaepd nicolaepd Buna ziua! In legea 230 din 2007 - privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, nu se specifica de FOND DE ... (vezi toată discuția)