avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Factura și chitanță sau bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Factura și chitanță sau bon fiscal

Buna ziua. Dețin o mica firma de proiectare cod caen 7112 și în curând voi incepe sa lucrez și pentru persoane fizice. Întrebarea mea este daca se poate tăia factura și chitanță pe baza unui contract sau trebuie casa de marcat și scos bon fiscal.
Dacă e obligatoriu bon fiscal sa zicem că banii de dau in 3 transe (2 avansuri) și plată finala, cum tai bon fiscal pe cele 2 avansuri.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:14, 16 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa emiteti bon fiscal pt incasarile de la persoane fizice, daca sunteti societate.

Emiteti bon pt fiecare avans/rata incasata.

Atentie si la plafonul de incasare prevazut de Legea nr. 70/2015 :

Art. 4. - (1) Operaţiunile de încasări în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, precum şi contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană.
(2) Sunt interzise încasările fragmentate de la o persoană, pentru operaţiunile de încasări în numerar prevăzute la alin. (1), cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum şi fragmentarea tranzacţiilor reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, respectiv fragmentarea unei livrări de bunuri sau a unei prestări de servicii, cu valoare mai mare de 10.000 lei.
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul livrărilor de bunuri şi prestărilor de servicii care se efectuează cu plata în rate, în condiţiile în care între persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) şi persoanele fizice sunt încheiate contracte de vânzare- cumpărare cu plata în rate, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl, casa de marcat? nicoletacina nicoletacina Suntem o formație și vrem sa cantam la nunti. Ne am înființat un srl, avem pentru colegi,registru de zilier. Pentru a da o factura și chitanță la o ... (vezi toată discuția)
Plafon creditare firma ContSters126873 ContSters126873 buna seara .care este plafonul maxim care se poate credita o societate intr-o zi? (vezi toată discuția)
Limita plati persoane fizice 50000 lei sutrif sutrif Buna ziua, Am vandut o masina a carei pret este de 60000 lei. Cumparatorul imi da un avans de 10000 lei. Mai pot incasa 40000 cash in alta zi si doar restul ... (vezi toată discuția)