am o nedumerire pe care nu am reusit sa o rezolv studiind vreo lege in privinta aceasta si anume:
- minorului i s-a stabilit domiciliul la mama, prin hotarare judecatoareasca si mie, tatalui, program de vizitare, custodie comuna
- daca mama minorului isi schimba domiciliul, respectiv si pe al minorului, este necesar acordul meu in prealabil?
- mai este nevoie de acheta sociala la noul domiciliu al minorului?
- daca eu nu sunt de acord, ce anume as putea face?
O alta intrebare care ma bantuie este: mama locuieste in aceeasi garsoniera si cu sora sa si cu copilul. In aceasta garsoniera se perinda (nu stiu sigur daca locuiesc sau nu) atat concubinul mamei cat si al sorei sale (care acum cateva luni era altul). Este viata lor si si-o traiesc dupa cum doresc, numai ca imi pun probleme legate de aceste persoane noi care se tot plimba (si poate chiar locuiesc acolo) pe langa fetita (are 5 ani).
As putea sa faca ceva in acest sens?
@gi-jane2: am precizat mai sus motivul procesului care a durat 2 ani si nici nu ne-am ales cu mare lucru.
Legat de cine vine in vizita la domiciliul copilului, mi se pare ca e normala ingrijorarea mea, cu atat mai mult cu cat e vorba despre o fetita in casa careia se perinda barbati mai mult sau mai putin cunoscuti.
Dreptul la vizita il exercit acum, nu fara sicane din partea mamei fetitei.
Repet intrebarea: este nevoie de acordul meu atunci cand se schimba domiciliul copilului? Sau, chiar daca avem custodie comuna, eu nu trebuie sa am nicio parere?
Mai mult, in hotararea judecatoreasca este precizat actual domiciliu, daca se schimba, nu e normal sa se mai faca inca o ancheta sociala? Cum stiu eu ca domiciliul este ok pt copil atata timp cat mama acestuia nu ma lasa sa intru in casa?
Nu are nevoie de acordul dvs sa se mute daca nu afecteaza exercitarea drepturilor parintesti.
Daca banuiti ca nu are conditii bune de locuit, ca e abuzat, faceti o plangere la protectia copilului sa verifice sau chiar in instanta sa cereti schimbarea locuintei copilului la dvs - din nou .. si or sa verifice si acum daca se impune sa fie ceva schimbat.
Incredintare minor
rosuvicki
Am mai multe nelamuriri:
Sotul meu a fost casatorit anterior, in urma divortului a cedat copilul minor pentru crestere si educare mamei, deoarece a tinut cont ... (vezi toată discuția)