Pun in discutie art 58 CPC, in situatii legate de:
- stabilirea domiciliului minorului
- dreptul acestuia la intretinere din partea nerezidentului
- dreptul acestuia de a avea legaturi personale cu nerezidentul
- judecarea in instanta penala in baza Art 379 alin 2, CP, plangere formulata de nerezident
In care din aceste cazuri se impune aplicarea art 58 CPC?
Nu este cum credeti cu avocatul curator.
Este vorba de avocati inscrisi pentru curatori si nu pot fi curatori decat acestia.
Ati inteles?
Fiind proces penal si avand calitatea de parte vatamata se va numi avocat din oficiu care practic apara drepturile si interesele minorului in proces.
Dvs. aveti dreptul de a angaja un avocat separat pentru minor dupa parerea mea.
Mama inculpata are si ea acelasi drept.
Daca ati proceda asa se va pleda in diferite feluri de fiecare dintre avocati.
Dupa parerea mea, contrarietatea de interese nu trebuie sa interzica parintilor dreptul de a angaja fiecare un avocat pentru minor sau doar unul dintre ei.
Instanta s-ar putea sa intre intr-o mare dilema dar din punctul meu de vedere o instanta care rationeaza corect sub aspect juridic ar trebui sa fie de acord cu acest punct de vedere.
Sigur ca, se vor invoca argumente si va fi cam incinsa sedinta, fiecare avand cate un punct de vedere in raport cu propriul interes.
Avocatul din oficiu nu cred ca va solicita daune morale inculpatei mama.
Avocatul din oficiu nu se va trage la sorti cum credeti.
Cel putin eu nu am vazut niciodata sa se procedeze in acest mod.
Eu am inteles cu curatorul..chiar mai bine decat sunteti dvoastra dispus sa intelegeti. Dar poate ma lamuriti cum se desemneaza din oficiul avocatul-curator, daca nu prin alegerea arbitrara din lista de avocati-curator data de Baroul Buc. Ma rog...eu unul nu am vazut avocati-curator atarnand prin sala de sedinta...doar-doar o striga instanta ca-i trebuie avocat din oficiu.
In procesele civile se poate alege de instanta curatorul.
Sau prin tragere la sorti.
In penal ( cum este cazul in speta) veti avea deja avocatul din oficiu desemnat la termenul de judecata.
Nu asteptati precum la loto o extragere norocoasa...la termenul de judecata...
Vom vedea cat de bine ati inteles dvs. sau eu, dupa ce vedeti la termenul de judecata.
P.S. Sa stiti ca eu nu vreau sa va enervez ci doar sa va ajut pentru ca imi sunteti simpatic si cunosc ca ati avut probleme.
Dar...pastrez o anumita impartialitate in ajutorul dat...
Mda...vedem ce zice judele de camera preliminara privind cererea parchetului de desemnare a unui avocat curator. Merci de simpatie! Incerc sa n-o fac pe prostul....