avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere

Buna ziua,
Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele parti.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 06:09, 10 Octombrie 2009
Nu puteti vinde apartamentul grevat de uzufructul viager, decat daca este radiata aceasta sarcina din Cartea funciara, cu alte cuvinte daca mama renunta la acest drept.
roby1986
Presupunand ca mama dv renunta la uzufruct (ceea ce cred ca nu va face) ramaneti nud proprietar si vanzand apartamentul dansa nu va obtine vreun leu…
Daca mama nu renunta la uzufruct puteti vinde apartamentul daca si numai daca viitorul proprietar accepta aceasta sarcina (ceea ce cred ca nu va accepta).
Pe de alta parte, mama dv, daca vrea, poate sa va interzica accesul in apartament cat timp traieste.

Ce ati vrea sa cereti instantei? Mama a donat banii – si, probabil, poate dovedi… Daca reusiti (prin absurd, indraznesc sa scriu) sa obtineti desfiintarea contractului in instanta mamei ii cam vor reveni toti banii (fara banii ei nu erati azi proprietarul acestui apartament).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat contract donatie glont glont Buna ,sa facut duplicat contract donatie pe un apartament la care mama sotiei a zis ca e definitiv acel apartament dar de de fapt in acel contract scrie asa ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament aflat sub clauza de uzufruct viager Alex_N Alex_N Va salut si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o lamurire pentru urmatorul caz: Un apartament aflat sub un contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)