avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despăgubire transport platformă pe RCA-ul vinovatului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despăgubire transport platformă pe RCA-ul vinovatului

Va salut,
Dupa un accident in urma caruia autoturismul meu nu se mai poate deplasa am chemat platforma pentru a il aduce la constatare si apoi la service.
Asiguratorul celui vinovat de accident imi va deconta transportul? Am o factura de 850 si una de 180 RON.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 19:12, 3 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In mod normal da. depinde cand s-a produs accidentul (lege aplicabila).

Se acorda: cheltuielile legate de transportul vehiculului avariat, aparţinând terţului păgubit, de la locul accidentului la locaţia în care se găseşte centrul de constatare daune, la unitatea reparatoare aleasă de păgubit în vederea reparării vehiculului, cel/cea mai apropiat/apropiată de locul producerii accidentului sau de domiciliul persoanei prejudiciate, după caz, dacă respectivul vehicul nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii, iar asigurătorul nu asigură transportul.
Multumesc pentru raspuns, asiguratorul a declarat masina dauna totala si sustine ca va deconta doar 75 la suta din valoarea masinii. Nu va deconta transportul pe platforma si nici devizul/constatarea de la service. Nu mi se pare corect deloc, avand in vedere ca sunt partea vatamata in acest eveniment. Ce pasi trebuie sa urmez ca sa nu raman cu atatea pagube? Si platforma si service si masina distrusa.
Multumesc!
Buna ziua,

Întinderea răspunderii civile delictuale a asiguratului nu poate depăşi întinderea răspunderii contractuale a asigurătorului RCA, până la atingerea limitelor de răspundere prevăzute în asigurarea RCA ( 1.220.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului).

Fără a se depăşi limitele de răspundere prevăzute în contractul RCA, asigurătorul RCA acordă despăgubiri în bani pentru:
a) vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial;
b) prejudicii materiale, inclusiv costuri de radiere şi înmatriculare, costuri cu taxe de timbru, cheltuieli cu limitarea prejudiciului, dovedite cu acte, cheltuieli aferente diminuării valorii vehiculului după reparaţii, dovedite cu acte sau expertiză;
c) costuri privind readucerea vehiculului la starea dinaintea evenimentului asigurat, dovedite cu documente emise prin sisteme specializate sau prin documente emise în condiţiile legii;
d) prejudicii reprezentând consecinţa lipsei de folosinţă a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a vehiculului, pe baza opţiunii persoanei prejudiciate;
e) cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată sau cheltuieli aferente în cazul soluţionării alternative a litigiului dacă soluţia este favorabilă persoanei prejudiciate;
f) cheltuielile legate de transportul vehiculului avariat, aparţinând terţului păgubit, de la locul accidentului la locaţia în care se găseşte centrul de constatare daune, la unitatea reparatoare aleasă de păgubit în vederea reparării vehiculului, cel/cea mai apropiat/apropiată de locul producerii accidentului sau de domiciliul persoanei prejudiciate, după caz, dacă respectivul vehicul nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii, iar asigurătorul nu asigură transportul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât este amenda pt alcoolemie 0.83 in aer pur expirat, cu accident? Mari96 Mari96 O persoana cu alcoolemia 0.83 a făcut accident ( a lovit o alta masina datorită nepastrarii distanței, în mașină lovită se afla un copil. La fața ... (vezi toată discuția)
Am rămas fără geamuri și cu imobilul avariat din cauza unei explozii de anvelopă în fața casei. cum să procedăm pentru a primi despăgubirile? Vilmaretta Vilmaretta Vineri in zori am fost victimele unei explozii de anvelopa TIR in urma careia casa in care locuim s-a avariat: toate geamurile de pe partea frontala s-au ... (vezi toată discuția)
Recuperare pe rca a costurilor cu transportul pe platforma a masinii avariate in accident alexandrer alexandrer Buna ziua! Va intreb din postura de apropiat al soferului vinovat. S-a produs in accident fara victime in urma caruia masina pagubitului poate fi transportata ... (vezi toată discuția)