avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca nesemnat de angajat si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca nesemnat de angajat si angajator

Buna ziua

Numele meu este Chirita Mihaela si am intampinat o problema la fostul loc de munca. M-am prezentat la interviu pe data de 03.07.2017 unde am fost angajata la o agentie de turism din Bucuresti. Mi s-a spus ca voi lucra in agentie din data de 04.07.2017 insa fara contract de munca deoarece agentia nu avea asigurare. Am lucrat 2 saptamani fara contract apoi din data de 17.07.2017 mi-a incheiat contractul individual de munca insa nu a fost semnat nici de mine(angajat) nici de catre angajator. Mi s-a spus ca nu trebuie sa semnez acest contract pentru ca nu are valoare semnatura mea deoarece nici angajatorul nu poate sa semneze. Angajatorul si numele agentiei este pe o persoana decedata de 2 ani. Am intampiat probleme la locul de munca prin nerespectarea de catre angajator a ceea ce noi am discutat initial si am luat hotararea sa demisionez. Am lucrat o luna si jumatate in aceasta agentie in contract este specificat ca exista 90 de zile perioada de proba. In momentul deciziei de a demisiona angajatorul mi-a spus ca sunt obligata sa lucrez 3 luni de zile. Nu mi s-a oferit contractul sa il citesc, refuzau sa imi dea contractul sa il citesc. Am luat hotararea sa nu ma mai duc la acest loc de munca. Insa astazi 24.08.2017 mi s-a spus ca am adus prejudicii agentiei deoarece absentarea mea de la locul de munca a insemnat inchiderea agentiei pentru 3 zile de munca si mi s-a spus ca pentru aceste prejudicii se vor adresa instantei. Nu exista o foaie de pontaj in care sa dovedeasca ca eu in acele 3 zile trebuia sa fiu la munca. Contractul individual de munca fara a fi semnat de catre angajator si angajat are valoare juridica? Ma pot da in judecata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 25 August 2017
Contractul individual de munca fara a fi semnat de catre angajator si angajat nu are valoare juridica.

Pentru aspectele mentionate in mesaj, puteti sesiza ITM-ul.
Dar ma poate da in judecata si de a cere prejudicii atat timp cat contractul nu are valoare juridica? Multumesc pentru raspunsul anterior!
Exista zi o astfel de posibilitate.
Care ar fi posibilitatea? Si eu cum voi putea contracara? Multumesc.
Nimeni nu vs poate spune exact ce sanse sunt.

Alte discuții în legătură

Contractul si fisa postului silviu35 silviu35 AM fost la un interviu ptr angajare si mia spus angajatorul ca semneaza un contract de 90 zile conform codului muncii in care daca nu ii convine ceva iti da ... (vezi toată discuția)
Preaviz dupa perioada de proba ContSters269421 ContSters269421 Buna ziua, [editat] am nevoie de cateva lamuriri.Am fost la [editat] sa ma angajez,m-au trimis la analize iar dupa 2 saptamani m-au chemat la proba..proba de 3 ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si prevederile contractului individual de munca b97lgf b97lgf Buna ziua. Sunt angajat al unei societati de 1 an de zile . Cand m-am angajat compania mi-a dat sa semnez un contract de munca in care se specifica ca ... (vezi toată discuția)