Buna seara!
Ma bucur enorm ca am gasit acest site pentru ca sunt disperata si am nevoie de sfatul cuiva.
Acum doua saptamani sotul meu a avut un accident de circulatie cu masina de la serviciu. Se afla intr-o localitate, iar din partea dreapta un om i-a tasnit in fata masinii. Nu se afla pe trecerea de pietoni, sotul meu a incercat sa evite victima luand viraj stanga, dar degeaba. Accidentul nu a putut fi evitat. Victima a fost dusa la spital, dar a in cel mai scurt timp a fost declarata in moarte cerebrala. Acum o saptamana a decedat.
Sotului meu i-a fost ridicat permisul, dar i s-a dat dovada pentru a circula cu masina pana la solutionarea cazului. De la politie ni s-a spus ca acum se aduna probe la dosar, dupa care dosarul va fi inaintat la procuratura. Ni s-a mai spus ca se va face si o expertiza, probabil dinamica accidentului, prin care se va stabili a cui a fost culpa. Intrebarea mea este : care sunt pasii care urmeaza mai departe?
Ce ar trebui sa facem noi? Ce se intampla dupa terminarea expertizei?Sotul meu are dreptul sa stie rezultatele analizelor de sange de la dosar? Noi banuim ca victima a fost sub influenta alcoolului.
Mentionez ca sotul meu avea pe acea portiune limitare de viteza, pe care nu a respectat-o.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
D-le George, asta ne pune si pe noi in dilema. Diagrama a inregistrat o viteza de 80 km/h, iar urma de franare este de 22 m, ceea ce nu prea se potriveste. Franarea a fost brusca, masina a fost gasita la ITP in regula. Teama noastra este de aceasta viteza a diagramei, mai ales ca in zona in care s-a intamplat era o limitare a vitezei la 30 km/h.
Un avocat ne-ar costa foarte mult am inteles, iar in aceasta faza ni s-a spus ca nu are ce sa faca. Dosarul nu este complet, nici macar rezultatele analizelor de sange nu le stim. Mi se pare ca dureaza o vesnicie.
Buna ziua!
Am aflat astazi ca decedatul a avut o alcoolemie de peste 2 la mie in sange.
Ce presupune acest lucru? Sotul meu are sanse sa fie achitat?
Multumesc anticipat!
Chiar daca victima avea o alcoolemie de 2 la mie in sange si a traversat in zona nemarcata cu trecere de pietoni, avand in vedere ca faptuitorul avea o viteza cu mult peste limitarea existenta, cred ca se va merge pe culpa comuna (in cel mai rau caz).
Prin expertiza tehnica se va stabili viteza cu care rula autovehicolul si daca accidentul putea fi evitat.
Daca expertiza nu va convine, aveti posibilitatea sa cereti o contraexpertiza chiar si in faza de urmarire penala.
Verificati daca expertul face parte din corpul expertilor agreati de ministerul justitiei.
Am intalnit o situatie in care a fost infirmat rechizitoriul prin care invinuitul era trimis in judecata pentru ca expertul nu era agreat de minister si parchetul a dispus o noua expertiza.
Bafta!
Multumesc!
Intrebarea mea este: la expertiza tehnica se va tine cont de viteza de pe diagrama sau se va calcula viteza de impact in functie de urmele de franare?
Intreb asta pentru ca cele doua nu prea sunt in concordanta.
Multumesc!
Intrebarea mea este: la expertiza tehnica se va tine cont de viteza de pe diagrama sau se va calcula viteza de impact in functie de urmele de franare?
Intreb asta pentru ca cele doua nu prea sunt in concordanta.
NU.
Viteza se va determina pe baza urmelor de franare si a altor urme.
Accident
emilyB
Buna ziua. In urma cu doua luni sotul meu a accidentat o persoana care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. In zona nu exista treceri de ... (vezi toată discuția)