avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara

Buna ziua.
Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice?
Daca valoarea tranzactiei depaseste aceasta suma cum se poate proceda in mod legal atunci cand cumparatorul detine banii in numerar?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:53, 5 Septembrie 2021
Pentru Dl. contabil Iulian Manea. Va rog sa precizati care este actul normativ care reglementeaza aceasta limita de plata numerar (10000 lei) intre persoane fizice. Am primit raspuns de la altcineva ca limita ar fi 50000 lei (Ref. Legea 70/2015 Articolul 10). Va multumesc.
Legea nr. 70/2015 introduce un plafon si pentru operatiunile realizate intre persoane fizice. Aceasta in conditiile in care legislatia in vigoare nu prevede o limita pentru incasarile si platile in numerar realizate de persoanele fizice.

Concret, persoanele fizice vor putea incasa bani in numerar de la alte persoane fizice sau vor putea plati in numerar catre alte persoane fizice, in limita unui plafon de 50.000 lei/tranzactie. Aceast plafon va fi valabil pentru urmatoarele tipuri de tranzactii:

transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi,
prestarea de servicii,
acordarea/restituirea de imprumuturi.
Atentie! Incasarile si platile fragmentate in numerar pentru tranzactiile mai mari de 50.000 lei, precum si fragmentarea unei tranzactii mai mari de 50.000 lei vor fi interzise.
Tranzactiile in numerar intre firme si persoane fizice, plafonate la 10.000 lei/zi
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
ContSters429609, utilizator
O interbare în acelasi subject.
În cazul în care nici unuia dintre moștenitorii care vând un bun imobiliar nu îi revine o pare din suma de vanzar mare de 50.000 RON, dar suma totala depășește acest plafon, plata poate fi făcută in numera către fiecare din vânzori?
Mulțumesc anticipat!
Buna ziua!
Sunt imputernicit pe contul bancar al mamei.
A vandut un apartament si din acei bani, cu acordul ei, doresc sa achizitionez alt apartament.
Pot face tranzactia cu vanzatorul direct din contul mamei in numele meu sau trebuie sa transfer banii in contul meu personal care este la alta banca.
Multumesc!


Eu-Genius a scris:

Pentru Dl. contabil Iulian Manea. Va rog sa precizati care este actul normativ care reglementeaza aceasta limita de plata numerar (10000 lei) intre persoane fizice. Am primit raspuns de la altcineva ca limita ar fi 50000 lei (Ref. Legea 70/2015 Articolul 10). Va multumesc.


Am fost neatent. 10.000 lei este plafonul între o persoana fizică și una juridică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
La o vanzare-cumparare imobil, care-i suma minima ce poate fi ... marcel.damaschin marcel.damaschin La o vanzare-cumparare imobil, care-i suma minima ce poate fi platita/declarata primita, cash? Peste 10.000 de euro, trebuie facuta dovada cu extrasul de cont ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil ethel ethel Buna seara, Se vinde un imobil. Cumparatorul vrea sa plateasca contravaloarea imobilului prin banca, virand contravaloarea bunului cumparat in contul ... (vezi toată discuția)