avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu de baza
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu de baza

Buna seara,

Pe fluturasul de salariu am trecut 1279 RON (salariu net pe care il voi lua maine), insa salariul meu de baza este 1300 RON.
Este posibil sa ai salariu mai mic decat cel trecut in contract?
Nu am retineri sau alte penalizari.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 23:11, 1 Septembrie 2017
Samoila Georgeta P.F.A. a scris:

Nu uitati tichetele de masa schimba modul de clacul, totul este corect,daca aveti fluturasul va rog sa va uitati cu atentie.

Dar se poate sa fie salariul pe care l-am luat astazi mai mic decat salariul net trecut in contract?
Din ce stiu, in Codul Muncii este specificat ca angajatorul trebuie sa plateasca angajatul cu salariul trecut in contractul de munca
Sigur, impozitul de 16% pentru tichete de masa este suportat de angajat.

Dumneavoatrsa aveti un salariu brut trecut pe contractul de munca, daca lucrati ore de noapte sunt platite cu un spor de 25% si mai aveti un spor de weekend, toate acestea sunt trecute in contractul individual de munca.

Atentie, in contractul individual de munca se trece salariul brut lunar si sporul de weekend, nu se trece salariul net, cred ca este o confuzie.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza un impozit pe salariu Ady2017 Ady2017 Buna ziua.Sunt angajat la firma Black Sea de 3 luni si de 2 luni am niste probleme legat de bani pe care ai primesc.Salariu meu este de 1300,plus bonuri care ... (vezi toată discuția)
Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 alexmal alexmal Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare legata de calculul corect al salariului intr-o companie cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am și eu o întrebare și sper să găsesc un răspuns ... Florinbmb Florinbmb Bună seara, am și eu o întrebare și sper să găsesc un răspuns aici la voi . Luna trecută am primit de la locul de munca o primă de paște in valoare ... (vezi toată discuția)