avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general anulare factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

anulare factura

Buna ziua!
Am taiat cateva facturi pe care nu le-am incasat si as vrea sa inchid pfa-ul. Sunt la venit real si am inteles ca pentru a le anula am nevoie de facturi in original(cele taiate). Se pot anula facturile si fara cele in original?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 03:29, 5 Octombrie 2009
Sunt la venit real. Am un registru de incasari si plati, dar nu e snuruit si inregistrat...e o problema?
Cand am fost pentru bilantul anual nu a spus nimeni nimic de acel registru....
Si inca o intrebare...acele facturi neincasate nu trebuiesc introduse in regitru,nu?
Multumesc pentru raspuns din nou.
El trebuie snuruit si inregistrat. Nu stiu daca este amenda si nici in ce valoare. Mai trebuie sa aveti si un registru inventar, la fel snuruit si inreg la finante.
In registru treceti numai incasarile si platile pe baza documentelor justificative, deci nu se trec facturile ci chitantele si extrasul de cont.
Nu puteti anula factura fara toate cele 3 exemplare..
Impozitul dumneavoastra se calculeaza tinind cont de incasari, nu facturile emise.
PFA este cu impunerea venitului net anual si se stabileste pe baza contabilitatii in partida simpla. Deci,trebuie sa aveti un Jurnal de incasari si plati snuruit si inregistrat la finante in care se trec toate incasarile si toate platile conform documentelor justificative.
In registru treceti numai incasarile si platile pe baza documentelor justificative.
stornati-le
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Ioana Constantin, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinregistrarea registrului jurnal de incasari si plati la finante ContSters42711 ContSters42711 Ce se poate intampla daca un Registru Jurnal de incasari si plati nu a fost inregistrat la Finante, cum ar trebui procedat pentru evitarea platii amenzii si ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate bani din pfa? madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! Am un pfa, sistem real si platitor de tva. Cum pot scoate bani din el? Trebuie de fiecare data justificare? De exemplu am incasat 5000 ron si vreau ... (vezi toată discuția)