Buna ziua!
Am taiat cateva facturi pe care nu le-am incasat si as vrea sa inchid pfa-ul. Sunt la venit real si am inteles ca pentru a le anula am nevoie de facturi in original(cele taiate). Se pot anula facturile si fara cele in original?
Multumesc
Sunt la venit real. Am un registru de incasari si plati, dar nu e snuruit si inregistrat...e o problema?
Cand am fost pentru bilantul anual nu a spus nimeni nimic de acel registru....
Si inca o intrebare...acele facturi neincasate nu trebuiesc introduse in regitru,nu?
Multumesc pentru raspuns din nou.
El trebuie snuruit si inregistrat. Nu stiu daca este amenda si nici in ce valoare. Mai trebuie sa aveti si un registru inventar, la fel snuruit si inreg la finante.
In registru treceti numai incasarile si platile pe baza documentelor justificative, deci nu se trec facturile ci chitantele si extrasul de cont.
Nu puteti anula factura fara toate cele 3 exemplare..
Impozitul dumneavoastra se calculeaza tinind cont de incasari, nu facturile emise.
PFA este cu impunerea venitului net anual si se stabileste pe baza contabilitatii in partida simpla. Deci,trebuie sa aveti un Jurnal de incasari si plati snuruit si inregistrat la finante in care se trec toate incasarile si toate platile conform documentelor justificative.
In registru treceti numai incasarile si platile pe baza documentelor justificative.
Contabilitate pfa
alina240
Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)