Eu și sora mea deținem în cote egale un apartament. Ea este cetățean italian și locuiește acolo de peste 30 de ani.
Nu poate veni în România sub nici o forma. Eu sunt cea care a avut grija de acest apartament și toate facturile și plățile sunt făcute de mine. Ea dorește sa îmi transfere partea ei de proprietate conștientă fiind ca nu poate veni. Cum poate face asta având în vedere ca este în Italia iar eu sunt în România?
Doamna, astea sunt legende urbane. Treceti si dvs prin filtrul mintii.
Va asigur eu, ca nu costa atat. Am avut clienti cu posibilitati financiare nu foarte mari, care au prezentat procura autentica, intocmita de un notar italian.
Orice contract se poate încheia la distanta,prin corespondenta. Nu am inventat eu instituția mandatului de reprezentare. Dvs.nu intocmiti acte prin mandatar? Vreți sa vedeți proprietarul???
Pentru intocmirea unui mandat, da, vreau sa vad proprietarul. De ce? Pentru ca mandatul trebuie incheiat in forma autentica (urmand a fi folosit la incheierea unui act de dspozitie, tot in forma autentica).
Iar de autentificare la distanta, prin corespondenta...poate ati auzit dvs, doamna avocat.
Procura
Dany.38
Buna ziua! As dori sa știu de ce o procura făcută in Italia la un avocat italian și apostilata nu este recunoscuta in Romania? Menționez ca procura este ... (vezi toată discuția)