avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Abuzuri - condiții concediere director școală
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Abuzuri - condiții concediere director școală

Buna ziua!
In ce situatii poti fi concediat de un director de scoala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 19 Septembrie 2017
Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

Codul Muncii
Art. 61.
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere leon75ro leon75ro In ce conditii poate fi concediat un pensionar activ in campul muncii cu contract de munca pe perioada nedeterminata ? (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinata relu.relu relu.relu Am un contract de munca pe dutara limitata care expira la anul in iunie.Pot fi concediat in aceasta perioada?In ce conditii? (vezi toată discuția)
Conflict de munca claudiu_scarlat claudiu_scarlat In ce conditii un angajator poate concedia un angajat?La concediere,angajatul are dreptul sa ceara salarii compensatorii? (vezi toată discuția)