avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creștere copil

Buna ziua, V-as ruga sa ma lămuriti intr-o problema! Un salariat are contractul suspendat pentru creștere copil. Între timp mai are un copil și face cerere pentru prelungirea suspendării contractului pentr noul copil. Patronul refuza sa ii mai prelungească suspendarea. Este legal refuzul? Ce poate face salariatul? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 20 Septembrie 2017
Angajatorul este obligat sa dea curs cereri dumneavoastra, insa si dumneavoastra trebuia sa-l informati in scris , inclusiv document de la medic ca sunteti insarcinata, dupa ce ati nascut trebuia sa mergeti cu certificatul de nastere al copilului pentru al lua in evidenta si situatia era clara si pentru el..
Ilinca-Nectaria a scris:

..... Patronul refuza sa ii mai prelungească suspendarea. Este legal refuzul? Ce poate face salariatul? Va multumesc



Potrivit art.25 alin1. din OUG 111/2010, angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului .

In situatia in care refuza, se poate sesiza AJPIS.
Mulțumesc de răspuns. Nu sunt cea in cauza , sunt persoana care se ocupa printre multe altele și de probleme de personal. Am încercat sa ii explic patronului și ma izbesc de un zid!
Explicati sanctiunile care se aplica in cazul in care angajatorul nu da curs solicitarii angajatei, inclusiv controlul din partea autoritatilor
Aratati si baza legala :
OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
....

art.26
...
(2) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 25.
.....
(4) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute la alin. (1)-(3) se fac de către inspectorii sociali.
....


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, un salariat, tatic, solicita suspendarea contractului ... Oanacora Oanacora Buna ziua, Un salariat, tatic, solicita suspendarea contractului de munca pentru crestere copil pana la 2 ani. Angajatorul refuza solicitarea salariatului ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru creșterea copilului Lili1980 Lili1980 Unde pot sa mă adresezitați dacă sunt în stimulent de inserție și vreau sa intru în concediu pe creșterea copilului dar angajatorul nu este de acord? ... (vezi toată discuția)
Cerere suspendare activitate (pentru ccc) Zirka Zirka Buna ziua, as dori sa depun maine cerere de suspendare activitatii incepand tot cu ziua de maine, este vreo problema? ar trebui sa fie depusa mai din timp? si ... (vezi toată discuția)