avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare ore in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare ore in weekend

Buna ziua,

Avand un program zilnic de 7h, pentru ca nu se intruneste norma saptamanala de lucru, este necesar sa recuperez cele 5h lipsa in weekend. Doar ca in weekend lucrez ambele zile , deci fac suplimentar 9h. Vreau sa stiu si eu ce fel de compensare se primeste pentru cele 9h suplimentare, daca am dreptul la zile de repaus lucrand sambata si duminica chiar daca o parte din orele efectuate sambata reprezinta recuperare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:16, 21 Mai 2022
1. Programul de munca incalca legislatia muncii ... nu aveti cum sa beneficiati de 48 de ore consecutive de repaus saptamanal , in situatia mentionata de dvs.

2. Orice act aditional la c.i.m. se incheie in doua exemplare, cate unul la fiecare parte contractanta.

3. Regulamentul intern se afişează la sediul angajatorului.

Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Pot sa presupun (pentru ca angajatorul nu mi-a pus la dispozitie/instiintat despre continutul ROI) ca orice prevederi s-ar afla in ROI, acestea trebuie sa fie legale si morale dar si sustinute de articole din lege.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Gingilica, utilizator
Buna ziua,daca in timpul saptamanii lucram 8 ore cu tot cu pauza de masa(30min),este normal sa recuperam in week-end orele care se strang in timpul saptamanii? Este normal sa recuperezi ora pe ora in week-end pauzele din timpul saptamanii? Multumesc.
Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin un angajat a desfasurat program de paza 24 cu 48 ore,datorita planif lucra inclusiv si sambata si duminica.CF art 137 al 2 i s a aplicat un spor de 100%ptr ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte vestala vestala As dori sa aflu care sunt conditiile de salarizare pentru un angajat care lucreaza in trei schimburi,uneori si sambata si duminica,in functie de programul ... (vezi toată discuția)
Lucrui in zi de sambata ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: am angajati care lucreaza de luni pana vineri, program de 8 ore/zi, 40 ore sapatama. incepand din nov se ... (vezi toată discuția)