Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Eu locuiesc in Germania si i-am trimis fratelui o imputernicire pt. actul de succesiune dupa moartea mamei. Acum nu mai aud nimic dela el. Spunea ca ar fi gasit pe cineva interesat sa cumpere casa. Mie mi-e frica ca el o vinde si eu aici nici nu stiu de asta. Se poate face asa ceva?
Imi faca atata timp cu anunturi in internet dar pe el nu-l intereseaza, deci vad ca are un cumparator, altfel m-ar fi sunat.
Multumesc anticipat
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde ce scria in procura pe care ati semnat-o. Pe langa reprezentarea la dezbaterea succesiunii, era mentionat si fapul ca fratele este imputernicit sa vanda? Daca da, atunci poate vinde.
Multumesc mult pentru raspuns. Am citit inca odata imputernicirea. Nu, nu e vorba decat de o imputernicire pt. dezbaterea succesiunii. Nu scrie nimic de faptul ca poate vinde fara mine. Deci la vanzarea casei cum se procedeaza? Trebuie deci sa fiu si eu de fata, nu? Actul de vanzare se incheie la notar unde trebuie sa fie de fata ambii proprietari trecuti pe actul de mostenire dela mama. Se semneaza deci de ambii proprietare ai casei. Asa vad eu.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Se dezbate intai succesiunea, dvs fiind reprezentat de frate, in baza procurii.
Ulterior se întocmește documentația cadastrala și se intabuleaza dreptul de proprietate la Cartea Funciară, pe numele amândurora.
Apoi se încheie contractul de vânzare cumpărare, unde fie veniti personal, fie trimiteți o altă procura de vânzare.