Buna seara, bunica mea impreuna cu matusa si mama mea vor sa deschida dosarul de succesiune dupa bunicul meu, decedat de 6 ani si jumatate. Bunicii mei au pe numele lor 1 casa si 1 apartament, iar bunicul are drept de mostenire dupa ceva (nu stiu cat) pamant, pamant ce este inca in acest moment pe numele strabunicului meu, nu s-a facut succesiunea. Matusa mea locuieste cu familia ei in apartamentul in cauza de 20 ani fara sa plateasca nici un ban, doar a facut investitii materiale. Matusa doreste ca acum odata cu actul de succesiune sa se faca si act de vanzare-cumparare pe apartamentul in cauza, prin care ea sa cumpere cu bani cota parte de la bunica si respectiv mama mea. Se poate face asa ceva, este legal ? Se face un singur act sau una de succesiune si alta de vanzare-cumparare ? Eu, in calitate de fiica am dreptul sa asist si sa citesc actele in prealabil la notar ? Mama mea are nevoie de asistenta pt a intelege hartiile. Sau daca nu eu, macar tatal meu poate sa citeasca inainte ca mama sa semneze actele ? Din informatiile detinute, matusa mea nu are banii "in mana" si doreste sa se faca hartiile la notar dupa care sa trimita banii la mama si bunica mea dupa ce se intoarce in strainatate unde lucreaza momenta. Este legal, sa nu se faca platile in fata notarului ? Actul de vanzare-cumparare are valabilitate daca apartamentul este subevaluat cu aprox. 20 % ? Daca mama isi da acceptul, actul devine legal ? Va multumesc.
Buna seara,
Cam alambicat mesaj.
1. Va trebui sa se dezbata succesiunea de pe urma strabunicului.
2. Se va dezbate succesiunea de pe urma bunicului.
Daca mama si bunica sunt deacord cu dorintele matusii atunci apartamentul va intra in lotul matusii si casa in loturile mamei si bunicii.
Diferentele de valoare, sultele, se pot achita pe loc sau sa fie inscrisa o perioada de timp in care sa fie achitata fie dintr-o transa fie in rate.
In felul acesta se evita inca un set de acte. si de costuri.
Teoretic fie dumneavoastra fie tatal dumneavoastra pot sa ii citeasca mamei actele dar e de preferat sa aveti un avocat in care sa aveti incredere si care sa le vada din punct de vedere legal.
Dezbatere mostenire
beta88
Buna ziua as dori si eu ce trebuie facut in aceste 2 situatii:
1.Apartament dezbatere mostenire:Actele de vanzare cumparare sunt pe numele mamei mele si ... (vezi toată discuția)