avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in caz de adulter
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in caz de adulter

Buna ziua.
Ma intereseaza ce se poate intampla in cazul unui divort pe caz de adulter. E vorba despre o mama ce a inaintat divortul impotriva sotului din cu totul alte motive. Inainte de inregistrarea cererii de divort la judecatorie a inceput o relatie extraconjugala. As dori sa stiu ce se intimpla privind urmatoarele:
1. Exista 2 copii minori, respectiv o fetita de 14 ani si un baiat de 12 ani. Care sunt riscurile de ai pierde tinand cont ca cei doi copii nu vor sa stea cu tatal lor care e foarte violent?
2. In cazul partajului ce se intimpla?
3. S-ar parea ca sotul are unele inregistrari ale unor convorbiri de pe messenger. ISunt luate in calcul ca si probe aceste dovezi? Nu poate fi acuzat de incalcarea intimitatii?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: claudiu1001 , utilizator 10:57, 9 Octombrie 2009
GabrielaA a scris:

Adulterul poate fi, ca si altele, un motiv de divort. Cel mai bine este ca divortul sa decurga "linistit" fara "razboaie" intre soti.
Copii vor fi audiati de catre instanta si vor spune cu cine doresc sa stea.
Se va tine cont de interesul minorilor
Partajul n-are nici o legatura cu divortul.

:">e ceva ce nu inteleg eu:daca paratul nu se prezinta a treia oara, ce se intimpla?cum ramine cu partajul? cu el nu se poate legatura si nu se poate discuta, multe dintre contractele facute sunt pe numele lui, cum poate in caz, reclamanta sa treaca utilitatile pe ea? intimpina probleme pe oriunde merge!
Cu mii de multumiri!:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei copilului de 12 ani petravram petravram Sotia s-a separat de mine impreuna cu baiatul de 12 ani, parasind domiciliul conjugal. Mentionez ca are 2 procese verbale de la politie, care a fost solicitata ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de divort bebelusha3232 bebelusha3232 cine stie sa imi spuna cateva lucruri legate de divort?de ex,de la ce varsta un copil este intrebat cu cine vrea sa ramana?si daca vreau sa divortez de sotul ... (vezi toată discuția)
Audiere copil care a implinit 10 ani oana99 oana99 spuneti-mi si mie va rog frumos cum se audiaza un copil care a implinit 10 ani cine asista la audiere?? parintii pot asista la audiere?? parintii sunt ... (vezi toată discuția)