avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renovare. Precauție deranj bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renovare. Precauție deranj bloc

Buna seara,

As dori sa stiu, in cazul unei renovari la un apartament dintr-un bloc, stiind ca vor fi si "zgomote" din partea meseriasilor(mai ales pentru a schimba instalatia electrica), la ce anume trebuie sa am grija sa fac ca sa nu ma trezesc cu politia la usa pentru amenda.

Mai exact, as dori sa stiu daca exista un anumit orar din zi in care nu poate nimeni din bloc sa-mi reproseze ceva din cauza zgomotului, dar si ce anume suplimentar trebuie sa mai fac, de genul: anunt postat pe exteriorul usii de la apartament sau bloc, ce anume sa scriu pe foaie, etc, si daca mai sunt si altele....
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mateis123 , utilizator 20:10, 5 Noiembrie 2017
Buna seara,
Anuntati administratia.
Va trebui ca intre orele 22.00 - 06.00 trebuie LINISTE si 14.00 - 17.00 sa patrati mai multa liniste.
Va multumesc pentru raspuns.

Ca sa fiu si mai sigura:
1. Acelasi orar de liniste este si pentru sambata si duminica ?
2. A anunta administratia inseamna sa notific si in scris ? Verbal am anuntat deja, stie de mine ca urmeaza sa fac renovare.
3. Mai trebuie luate si alte masuri, gen afise prin bloc ?
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare asociatie de proprietari prin regulamentul de ordine interioara prevede programul de liniste in imobil,de regula cel prevazut si de disp L nr 61/1991
In cazul dv ,pentru a preintampina discutii,este de preferat sa insiintati reprezentantul legal al asociatiei de proprietari,inclusiv vecinii dv,eventual sa afisati la avizier ca in perioda X veti executa lucrari de imbunatatire,igienizare,respectand programul de liniste impus de catre asociatie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
programul de liniste e intre orele 22.00-08.00 si nu 06.00..toata lumea e in picioare la ora 06.00???
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

In mai am renovat si eu o garsoniera si m-am trezit cu politia la usa, d

ar a fost ok, doar verificare sa
zic asa. Dar au spus clar, cf legii, in timpul zilei orele de liniste sunt strict intre 13 si 14. In afara acestor ore ei nu pot da amenzi.


Daca doriti sa fiti un bun vecin, veti respecta si regulamentul intern al asociatiei, insa daca acesta prevede sa zicem 14-17, si vine politia la 13:30, cf legii, va vor amenda. Nici un regulament intern nu este deasupra legii. P.s. grija cu peretii, daca vreti sa daramati sau sa taiati din ei, va trebuie autorizatie de constructie. La cei din BCA posibil politia sa fie mai indulgenta, daca vad insa ca este de beton, amenda direct, 5000 lei, oprirea lucrarilor, etc
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2017
mateis123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de liniste AlexaFlorea AlexaFlorea Buna ziua!!! am si eu o nelamurire... Am inteles ca, conform legii 61 orele de liniste sunt intre 22.00-08.00... dar daca la adunarea generala a Asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Turbez din cauza vecinului de deasupra ContSters170996 ContSters170996 stau la et 2 si vecinul de la 3 imi face viata amara, nu am fost pana acum la politie dar nu cred ca mai am mult. i-am lasat o scrisoare in posta in care il ... (vezi toată discuția)
Tulburare liniste publica veronica veronica Am si eu o rugaminte. Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce preveri legale sa respect. Fac renovari in apartament si vecinii nu ma lasa in pace. Vin tot ... (vezi toată discuția)