avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum se procedează în cazul unui accident ușor, cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum se procedează în cazul unui accident ușor, cu pagube materiale mici?

In cazul in care sunt lovit in trafic si accidentul e unul usor cu pagube mici ,eu decid sa declar accidentul la politie stiu ca in 24 de ore. Am cateva intrebarii:
1. Trebuie sa merg cu masina la politie unde declar accidentul?
2. Daca nu telefon modern ,si sunt intr-o locatie pe care nu o cunosc ma refer la strada exacta , ce fac(cand declar accidentul la politie)?
3. Sunt obligat sa fac poze la masini (pt declaratie accident politie?
4.Trebie sa cer acte celuilat sofer ? Sau e de ajus sa ii iau numarul de la masina?
5. Daca accept amiabila(in caz in care eu sunt lovit) , pot suna la asigurarea vinovatului sa vina sa constate ei vinovatia la locatia respectiva ?( am inteles ca sunt obligatii,asta pentru a fii sigur ca imi iau 100% despagubire) daca da in cat timp sunt acestia obligatii sa vina sa constate cine e vinovat?
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:24, 5 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Autoturismul avariat trebuie prezentat la politie pentru constatarea avariilor si stabilirea vinovatului
2. Declararea accidentului trebuie facuta personal la politie, nu prin telefon. La accidente fara victime politia nu se deplaseaza la locul faptei.
3. Nu
4. Trebuie sa cereti actele autoturismului si asigurarea RCA valabila.
5. Daca se completeaza "Constatarea amiabila de accident" va prezentati la societatea de asigurare impreuna cu celalalt conducator auto pentru completarea formularului, semnarea acestuia si deschiderea dosarului de dauna.. Politia nu este implicata in acest caz.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amiabila rca Mihaivl123 Mihaivl123 Am fost implicat dintr-un accident ușor, am fost lovit în partea dreaptă fata de un alt autoturism, s-a completat amiabilă, si s-a stabilit că eu sunt ... (vezi toată discuția)
Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)
Accident auto prunastefan prunastefan buna ziua , am fist implicat intru-un accident auto care nu a fost provocat din vina mea ( celalalt autoturism nu mi-a acordat prioritate de trecere intr-o ... (vezi toată discuția)