Am un copil minor si pana acum am fost in uniune consensuala cu tatal baiatului. Dar ne-am certat si el a parasit domiciliul comun si acum vrea sa vada copilul cand vrea el. Are dreptul sau il poate vedea doar cu ordin de program de vizitare? Mentionez ca este casa mea personala, iar el are doar viza de flotant aici. Ma poate acuza de alienare parentala si poate veni cu martori la usa mea si sa cheme politia sa imi dea amenda ca nu ii deschid usa? Vreau doar sa se stabileasca legal programul de vizite, atata tot. Ce pot face daca ma da in judecata? Am dreptul sa plec cu copilul la parintii mei la Constanta? El zice ca nu ca nu se poate deplasa sa il vada si trebuie sa vin cu copilul aici indiferent de conditii ca s ail vada. care este adevarul? Multumesc
Inteleg din ce spun amandoi ca in afara de cearta niciunul nu a facut nimic si nu a depus nimic.
Domnul a plecat sustine doamna/a fost dat afara sustine domnul.
Din cate stiu eu, daca ai viza de flotant nu ti se pot pune hainele la usa pur si simplu. Nu are voie sa-l evacueze atata timp cat viza de flotant e valabila. Omul poate cere oricand sa intre in casa. Daca viza de flotant e expirata nu sunt probleme. Daca viza de flotant nu e expirata nu il poate evacua fara hotarare judecatoreasca. iar fara hotarare judecatoreasca si fara ordin de protectie poate intra in casa, isi poate vedea copilul.
I
Mentionez ca nu l-am dat afara, el si-a facut bagajul si a plecat. Are viza de flotant, dar este casa mea, nu e comuna. Eu sunt proprietara in acte. Poate veni oricand?? O sa depun cerere la judecătorie. I-am propus consiliere si a refuzat. Vreau doar sa se stabileasca in instanta programul de vizitare si pensia alimentara, atata tot. El ma ameninta, nu eu si a abandonat domiciliul. Daca nu il pot da afara de ce sustine asta?
Ce sa fac? Pot chema pe cineva, dar sunt obligata sa il primesc fara hot.jud? Poate veni oricand cu politia fara sa ma anunte? Ca nu poate sta cineva cu mine non-stop. Multumesc
Din ce stiu eu, atata vreme cat are viza de flotant valabila poate veni oricand la domiciliul din acte.
Atata vreme insa cat si-a facut bagajele si a plecat, e posibil sa se schimbe conditiile.
Cu ordonanta insa in cateva saptamani rezolvati problema programului de vizita.
Incercati totusi sa va intelegeti amiabil pentru binele copilului.