avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie vs. incetarea CIM cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie vs. incetarea CIM cu acordul partilor

Buna,

as vrea sa stiu si eu care sunt parerile pro si contra, pt demisie, respectiv incetarea CIM cu acordul partilor.
Recent mi-am gasit un loc de munca nou si mi-am dat demisia de la actualul angajator, care a acceptat-o.
D-na de la Resurse Umane mi-a spus ca ar fi mai bine sa mentionez pe cererea de incetare a contractului de munca, ca incetarea se face cu acordul partilor , respectiv art 55 lit b din Codul Muncii Legea 53/2003. Justificarea dansei era ca "da mai bine" in carnetul de munca.
Eu am mentionat initial ca solicit desfacerea CIM prin demisie, art 79, cu respectarea termenului de preaviz aferent.
In contextul in care eu mi-am gasit un loc de munca mai bun, chiar credeti ca in viitor poate sa imi fie influentata cariera de faptul ca in carnetul de munca scrie demisie sau acordul partilor? Multumesc, Alesssa
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:57, 20 Octombrie 2009
buna ziua, am o intrebare privind incheierea cim. Am anuntat la servici ca sunt in imposibilitatea de a ma prezenta la locul de munca (stau in chirie in alt judet decat adresa din buletin iar motivele sunt personale). Dorinta mea este de a incheia relatiile cat mai repede cu firma, deci am cerut acordul partilor fara preaviz. Am fost refuzat, au zis ca ar putea sa ma ajute sa nu mai stau in preaviz dar ca ar trebui totusi sa stau 1 sapt. dat problemelor cu numarul mic de angajati. Intrebarea mea este daca pot sa ii conving in vreun fel sa imi accepte acordul partilor imediat...:)
1. Incetarea CIM cu acordul partilor nu inseamna neaparat la data cand vrea salariatul. Inseamna sa picati de acord asupra datei cand va inceta CIM.
2. Se poate ca si angajatorul sa aiba nevoie de cateva zile pentru a gasi pe altcineva in locul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea la zi geo172 geo172 MOMENTAN LUCREZ INTR-O FABRICA,MUNCITOR NECALIFICAT.SUNT ANUL TREI LA TURISM SI RECENT MI-AM GASIT UN POST DE RECEPTIONER LA UN HOTEL,DOMENIUL MEU.PESTE DOUA ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie...nelamuriri Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca- 55 b andreee3a andreee3a Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un angajat si-a depus cererea de incetare a ctr de munca cu 55, lit b, pe 22.06.2012, incetarea uramand cu 25.06.2012. ... (vezi toată discuția)