Buna ziua, pe data de 13.11.2017 in timp ce efectuasem manevra de intoarcere pe un DN, ajungand deja pe sensul opus de mers deja cu masina am fost lovit in lateralul masinii de catre un sofer imprudent care nici nu a dorit sa franeze, dupa ce accidentul sa petrecut sa dat jos si mi-a cerut asigurarea in conditiile in care el era vinovat, nu ma intrebat daca sunt bine daca am patit ceva si a aratat o atitudine agresiva catre mine acuzandu-ma ca am luat permisul ilegal si ca sunt un pericol public, apoi a refuzat sa stea la locul accidentului pentru a sosi echipajele de politie sa stabileasca cui ii apartine vina si a plecat de la locul accidentului, eu am sunat la politie nu a venit nimeni iar in urmatoarele 2 ore m-am prezentat la politia din Municipiu deoarece la postul de politie din localitate nu era nimeni si era lacatul pus pe usa, cel care era responsabil era in concediu, a doua zi in termenul legii am fost si am dat o declaratie si mi-am primit amenda pentru o intoarcere neregulamentara fara ca agentul constatator sa mearga la locul faptei, de asemenea ma amenintat cu pierderea permisului lucru care la facut si cel ce ma lovit si mi-a spus ca este neacordare de prioritate in conditiile in care nu exista acest termen intrucat am facut o intoarcere pe un drum si nu o intersectie, acum domnul ce ma lovit si a fugit vrea sa ma dea in judecata pentru avarii, avariile fiind o mica indoitura de 4 cm pe capota si cateva zgarieturi pe bara fata, eu am portiera dreapta spate indoita serios, pragul contorsionat din partea spate pana spre fata si stalpul de rezistenta a masinii contorsionat. Mentionez ca accidentul sa petrecut in fata unei camere de inregistrari si nu exista urme de franare ale celui ce ma lovit iar numarul acestuia este rosu. Ma puteti ajuta cu un sfat?
ContSters295672
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din toata discutia reiese ca soferul imprudent sunteti chiar dumneavoastra. Manevra de schimbare a sensului de mers se face cand v-ati asigurat ca intradevar aveti timp si spatiul necesar. V-a lovit in lateral, este clar ca nu aveati timp destul sa schimbati sensul de mers. De franat chiar cred ca a franat, pe DN sa intre cineva din lateral ij dumneavoastra si sa nu aveti vreo vatamare si sa nu franeze , cam greu de crezut. Ca ati luat permisul ilegal tind sa ii dau dreptate, nu cunoasteti legislatia:
1. Soferul care v-a lovit nu avea obligatia sa ramana la locul accidentului pt ca accidentul nu s-a soldat cu vatamari corporale.
2 Politia nu se cheama la un accident care s-a soldat doar cu daune materiale.
3 Politistul de la biroul de tamponari nu se prezinta la locul accidentului.
4. Nu se pune problema de fuga a soferului de la locul accidentului.
5. Asigurarea, acordarea de prioritate nu se aplica doar in intersectii, ci peste tot unde este cazul ,, mi-a spus ca este neacordare de prioritate in conditiile in care nu exista acest termen intrucat am facut o intoarcere pe un drum si nu o intersectie, acum domnul ce ma lovit si a fugit,,
Chiar sunteti un pericol, luati o saptamana pauza din ceea ce faceti si luati cartea de legislatie si cititi-o, daca nu ati facut-o pana acum.
asaofi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
da, soferii cu pregatirea dvoastra sunt un real pericol public! Nimeni nu e OBLIGAT SA FRANEZE ptr ca dvoastra nu v-ati asigurat! Totusi nu inteleg chemarea in judecata... Macar ati avut grija sa dispuneti de un RCA valabil? Daca nu stiti ce inseamna RCA, va spun eu ca e o asigurare OBLIGATORIE care se reinoieste anual sau semestrial. In baza acesteia, un participant la trafic avariat DIN VINA DVOASTRA isi poate repara masina cu decontare din partea firmei de asigurari la care aveti polita RCA. Dvoastra va reparati masina pe cheltuiala proprie daca nu detineti o asigurare facultativa de tip CASCO.
Daca nu aveti o polita RCA valabila (sau daunele provocate exced asigurarii) atunci veti fi chemat in judecata in nume propriu ptr a plati integral/partial paguba pricinuita celuilalt!
Veti fi gasit vinovat, chiar daca nu exista marcaj longitudinal continuu!
Chiar daca v-ar fi lovit in spate, tot pe d-voastra v-ar fi gasit, pentru ca nu ati acordat prioritate de trecere celuilalt autoturism (d-voastra ati schimbata sensul de mers, nu el). Chiar daca celalalt sofer are o atitudine aiurea, dpdv al legislatiei rutiere, este simplu, nu ati acordat prioritate de trecere si sunteti vinovat. Soferul imprudent sunteti d-voastra, pt ca nu ati apreciat corect distanta si viteza de deplasare al celuilalt autoturism... ca el nu a franat, este altceva!
Puteti tergiversa printr-un proces, dar sansele ca sa castigati sunt infirme.
P.S. atentie si la cei care va fac flashuri si va induc parerea ca va lasa sa treceti, pt. ca daca intra in d-voastra veti fi gasit vinovat pt ghici "neacordare de prioritate".. daca nu aveti probe video sa combateti acuzele, sansele sunt nule sa vi se dea castig de cauza.
Numai bine.
Total de acord... am impresia ca asta e boala la noi, de a da vina pe celalalt cand de fapt problema suntem noi... cum sa zici ca ala e imprudent ca nu i-ai dat tu prioritate/i-ai taiat calea si celalalt nu a franat... dute la scoala nenicule'