avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am împrumutat un prieten cu bani pe baza unor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am împrumutat un prieten cu bani pe baza unor garanții verbale false. E înșelăciune?

Buna ziua!
In ultimii 2 ani mi-am imprumutat un prieten cu suma aproximativa de 10000 de euro, in mai multe transe. Nu am incheiat niciun contract insa toti banii i-am virat din contul meu in contul lui, astfel ca exista dovada acestora. Initial banii au fost pentru o problema personala de-a lui, pe care o cunosteam, insa mai tarziu, vazand ca nu imi returneaza banii, a inceput cu fel de fel de povesti ca sa-l ajut sa faca actele de vanzare-cumparare pe un apartament si de acolo imi va da banii si cu tot felul de povesti pe care in prostia mea le-am crezut. Banii bineinteles nu i-am vazut nici pana in ziua de astazi (nici macar o parte).
Mai exista posibilitatea de a recupera pe cale legala aceasta suma? Daca nu, macar poate fi pedepsit de lege in vreun fel pentru inselaciune sau ceva de genul?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DonD , utilizator 11:53, 5 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Suma initiala pe care i-ati dat-o, pare a fi imprumut, ulterior, daca a folosit manopere dolosive prin care ati fost indus in eroare si fara de care dvs nu ati fi imprumutat in conditii normale aceea suma de bani, ar putea fi vorba de inselaciune.
Pe ordinele de plata ati specificat ceva?
Pe absolut toate viramentele am scris de la inceput "imprumut".
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este solvabil, aveti sanse reale sa va recuperati banii.
Am trecut printr-o experiență similară și am câștigat în instanță. Durează cîteva luni bune procesul, poate 1 an, dar merită efortul mai ales că suma este consistentă. Vă doresc succes!

Alte discuții în legătură

Inselaciune? recuperare imprumut anuvasile anuvasile Am imprumutat la o persoana (prieten), bani in mai multe randuri pretinzandumi ca ma ajuta cu o afacere, care nu sa mai realizat, bani pe care i-am trimis, au ... (vezi toată discuția)
Imprumut nerestituit. inregistrarile discutiilor ma pot ajuta? AndreiChivu AndreiChivu Am imprumutat un coleg cu bani pe care mi-a promis ca mi va restitui.Nu a reusit la termenul stabilit si mi-a cerut alti bani pentru a-i investi spunandu-mi ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere? ionescu12 ionescu12 Buna ziua ! V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns in situatia de mai jos ! In urma cu doi ani , eram intr-o relatie cu un barbat, pe care ... (vezi toată discuția)