avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comision de încasare cheltuieli de întreținere prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comision de încasare cheltuieli de întreținere prin bancă. Este normal să mi se pretindă asta?

Buna ziua, astazi am primit o instiintare de la asoc de proprietari ca am de platit x lei pt ca virez cheltuielile de intretinere in banca si ei trebuie sa plateasc un comision pt aceasta operatiune. Este legal sa-mi ceara acest comision? Platim si asa destul de mult pt cheltuieli de administrare ....
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: petrucelmare , utilizator 06:55, 8 Decembrie 2017
Atunci nici dvs sa nu platiti chitantierele pe care le cumpara pentru ceilalti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema nu se pune in termeni de legalitate, ci de acord al asociatiei de a plati sau nu comisioanele de depunere ale proprietarilor.

Se vede treaba ca la asociatia dv. (ca si la a mea) conducerea nu a aprobat plata acestor comisioane pe asociatie, asa ca le suportati.
E problema asociatiei ca nu si-a negociat macar comisioanele de incasare.
Cum am reactiona fiecare dintre noi daca ni s-ar solicita plata comisioanelor de incasare ale furnizorilor(gaze,telefon,energie..)atunci cand achitam prin internet banking?

Pai nu platiti?
Eu platesc comisioane la plata furnizorilor care au conturi la alte banci decat banca asociatiei noastre.
Este normal ca sa platiti comisionul bancar deoarece asociatia a angajat un casier pe care il plateste pe asociatie nu pe un nr de platitori. Daca ar fi platit in functie de nr. platitori atunci s-ar scade suma platita ptr dvstra si s-ar rezolva dar asa el sta o perioada de timp in casierie ca poate dvstra veniti sa platiti intretinerea.

Alte discuții în legătură

Impartirea cheltuielilor pe proprietari, la plata intretinerii prin ordin de plata latka latka Care sunt cheltuielile legate de contul bancar al unei asociatii ( in principiu m-ar interesa in mod specific la CEC Bank) si cum imparte cheltuielile pe ... (vezi toată discuția)
Cine suportă comisionul băncii la plata întreținerii în cont bancar? Oopsy Oopsy În cazul plății întreținerii în cont bancar cine suportă comisionul băncii? Nicăieri la avizier sau prin alte metode nu am fost anunțați de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cota indiviza/ cheltuieli pe beneficiar MamicaMaria MamicaMaria Fata mea imi achita de citeva luni sumele din lista de intretinere prin virament bancar. Viramentul pleaca de la Raiffeisen unde are ea contul spre CEC bank ... (vezi toată discuția)