avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suspiciune de consum de apă rece incorect declarat. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suspiciune de consum de apă rece incorect declarat. Ce măsuri legale se pot lua, ținând cont că în apartament locuiește un chiriaș?

Buna ziua.In data de 20 06 2017 veneam cu intrebarea referitoare la despagubiri provocate prin inundare de catre vecinul de la etajul superor.Atunci am renuntat la actiune in instanta pe motive umanitare.Acum alte probleme au aparut.De 6 luni acelasi chirias raporteaza catre asociatia de locatari un consum de apa de 2 m cubi in 6 luni pe ceasul aferent alimentarii bucatariei,a centralei de apartament si o masina de spalat automata in conditiile in care locuiesc in 2 adulti si un copil in permanenta.Tin sa precizez ca am anuntat in repetate randuri administratul asociatiei despre problema si nu a intreprins nici o masura in conditiile in care avem un consum suplimentar de 1.3 m cubi de apa /apartament.Eu suspicionez o racordare ilegala la coloanele comune de apa rece si prin faptul ca am fost inundat in zona coloanei de apa cam in aceasi perioada de cand a scazut raportarea consumului de la 4 m cubi la 1 sau chiar 0 in 4 luni din 6 luni monitorizate.Ce masuri legale ar putea fi intreprinse tinand cont ca este o proprietate si este locuita de un chirias.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:51, 12 Decembrie 2017
@anechitei,
Si mie mi se pare ca situatia nu este conforma cu realitatea.
Oamenii fura pe rupte crezand ca se afla in "epoca" cand toata lumea fura si aveau ca scuza ca fura de la stat, cand de fapt se fura tot de la noi...
Si acum se fura de la stat, numai ca cei care fura de-acolo, fura cu acte. Daca ii cauti, sunt blindati cu acte doveditoare - nu vreau sa mai dezvolt subiectul ca ne indepartam de la topic.
Daca tot le-ati starnit subiectul oamenilor din bloc, eu as propune sa discutati schimbarea contorului. Daca nu vrea sa-si achizitioneze un nou contor, achizitionarea o poate face as. prop. si va garantez ca amortizarea costului acestui nou contor se face din prima luna.
Dvs. aveti dreptate, o familie compusa din 3 persoane, cu CT, trebuie sa consume cel putin 3-4-5 mc/pers./luna, altfel iti pui, firesc intrebari. Vedeti, daca consumul de apa declarat de catre proprietari s-ar "inchide" cu cantitatea contorului general, ai zice, da domnule, asta este, dar daca exista mari diferente in scara, pe la subsol nu sunt pierderi, atunci unde se duce acea cantitate de apa care nu iese?
Diferente intre contorul companiei de apa [electronic] si insumarea indexurilor raportate pe scara oscileaza intre 10 si 20 mc/luna.Ampropus doua variante 1 citirea contoarelor de catre o firma autorizata ,2 montarea altor contoare inclusiv din alea electronice [cu citire prin telecomanda] ,dar nu au fost deacord. Am demonstrat ca acestea se amortizeaza in maxim 18 luni[mc de apa =10 lei]iar 'pierderile ' sunt de peste 1 mc/luna
La noi la bloc s-a facut adunare generala unde s-a propus montarea apometrelor cu citire radio.S-a aprobat de majoritate.Totusi,cativa aveau apometre montate recent,din cele vechi.Daca au prezentat metrologia,s-au luat in seama,daca nu au metrologie,trebuie sa le puna pe cele noi.Ideea este ca s-au montat cele noi,diferenta dintre citiri si ce dau cei de la Apa Nova este de 2,max 3mc....la un bloc cu 4 scari.
Nu are rost sa puneti din cele vechi,daca tot puneti,nici sa le citeasca o firma,cum avem noi inainte.Bateau la usa,proprietarul dadea un biletel...''uite domne citirea''.....
Am vazut la unele apometre ca pur si simplu contorul se poate da jos - de fapt am vazut la cineva la care era cazut jos, deci se poate. Administratia are optiunea de a monta contoare intermediare pe coloana daca chiar vrea sa prinda hotul, contoare individuale pe scara sau legaturi individuale din subsol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)
doamna de la asociație îmi spune că am consumuri de apă prea mici, și susține că poate cere verificarea metrologică pe cheltuiala mea. este adevărat? Dorin1988 Dorin1988 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri, daca se poate. 1. Doamna de la asociatie imi spune ca am consumuri prea mici pt un apt 2 cam, 1 ... (vezi toată discuția)
Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente elvirazaharia elvirazaharia Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 ... (vezi toată discuția)