avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului?

Bună ziua,
În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină legală, fiindcă nu vrea să plece cu el în programul de relaţii, fără mine sau mătuşa.
Copilul acesta a fost evaluat şi a făcut consilieri psihologice chiar şi la experţi psihologi judiciari şi aceştia au constatat anxietatea de despărţire şi au scris că din moment ce tata lipseşte din viaţa copilului, refuzul este normal.
Acum, căutând informaţii despre expertiză, am găsit pe site-ul Tribunalului Bucureşti o decizie prin care expertiza la INML nu este probă într-un proces penal. Rămâne valabil într-un proces civil? Întreb fiindcă nu vreau să nu respect o decizie a instanţei, dar nici nu doresc să tracasez copilul suplimentar, dacă oricum, nu se ia în considerare.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul are aproape 9 ani. Şi-a văzut tatăl de mai puţine ori decât numărul proceselor iniţiate de el, nu a trăit viaţă de familie cu tatăl, intrarea în viaţa copilului s-a făcut prin executarea silită a unui program de vacanţă dat prin ordonanţă de un judecător grăbit, în vacanţa judecătorească, în intervalul orar de somn al copilului, DGASPC-ul a spus că ei nu pot interveni, copilul nu a vrut să plece cu un necunoscut, iar el a trecut la executarea silită, aşa cum am descris-9 oameni veniţi să-l ia de lângă mama.Singurii care s-au opus au fost psihologii de la A.T., care au propus o mediere la ei, cu care am fost de acord şi când domnul a auzit că doresc mediere, a spus hotărât : executare silită. Copilul a fost audiat, expertizat, consiliat 1 an. Domnul a beneficiat de 3 programe stabilite de instanţe, nu a respectat nici una, dar a tot deschis alte noi procese.
Copilul şi-a cunoscut tatăl în prisma unor asemenea evenimente, nu prin timp plăcut petrecut împreună, fiindcă ulterior executării silite, copilului i-a fost frică de el şi el venea, la intervale mari, în preajma termenelor de judecată, numai cu martori şi, la refuzul copilului, chema Poliţia.

@When, s-a schimbat legea de atunci, nu au venit să întrebe dacă vrea să plece copilul, ci au venit să-l ia. Scurt. Am avut noroc cu un executor blând (am aflat ulterior că avea un copil de aceeaşi vârstă) care nu a tras de copil , erau prezente 2 doamne psiholog, plus mătuşa a filmat totul.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@When, s-a schimbat legea de atunci, nu au venit să întrebe dacă vrea să plece copilul, ci au venit să-l ia. Scurt. Am avut noroc cu un executor blând (am aflat ulterior că avea un copil de aceeaşi vârstă) care nu a tras de copil , erau prezente 2 doamne psiholog, plus mătuşa a filmat totul.

Din ceea ce spuneti dumneavoastra nimeni nu a tras de copil, ba chiar executorul era bland.
Atunci ce anume a traumatizat copilul in halul asta?
inteleg ca tatal ar fi putut conform legii sa ia copilul pe sus. Nu a facut-o. Ceea ce imi spune ca nu e atat de rau precum povestiti.
inteleg si ca au venit 3 politisti?
Ma rog, ce a fost a fost, mi se pare postarea doamnei avocat de mai sus foarte pertinenta si foarte corecta.
Raspunsul dumneavoastra insa nu mai pastreaza parametrii. Ca nu viata de familie, ca intrarea s-a facut prin executare si asa mai departe.
Copilul are 8-9 ani. In acest moment, la aceasta varsta si in ciuda explicatiilor pe care le dati copilul ar trebui sa poata pleca foarte usor cu tatal la programul de vizita.
puteti sugera ca in prima zi sa va vedeti cateva ore cu totii si apoi a doua zi sa il ia separat.
Sunt sigur ca daca doriti puteti rezolva problema asta in acest moment.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citiţi ce a scris mai sus Elianadeea.Copilul ei e mai şi totul s-a desfăşurat la cabinetul executorui - doamna descrie urmările.
Şi eu am descris urmările: vomă cu deshidratare, imposibilitatea de a înghiţi - salvare, altă ambulanţă, copilul speriat de salvarea - Dacia, credea că a venit din nou tat să-l ia cu Poliţia, 3 luni de stat în casă, plâns din senin, coşmaruri noaptea, apoi, la grădiniţă, povestea copiilor despre executor, poliţie... Nu a luat copilul pe sus fiindcă s-au opus cei de la A.T. , au şi scris în Procesul Verbal cu subiect şi predicat şi i-au spus tatălui că traumatizează copilul. Era un proces în curs şi nu voia să-l dezavantajeze concluzia A.T. Au fost doar 2 poliţişti, nu 3. Şi nu a locuit nici un minut tatăl cu copilul şi cu mama.
De putut poate pleca, nu-l opresc, dar nu vrea. Vorbeşte cu el, dar nu vrea să plece. Poate voi încuia uşa după el şi Dumnezeu cu mila!




Citiţi ce a scris mai sus Elianadeea.Copilul ei e mai şi totul s-a desfăşurat la cabinetul executorui - doamna descrie urmările.

Doamna, sunt 2 cazuri iar parerile pot fi foarte subiective. eu nu am de unde sa stiu ca asta este realitatea. De regula este pe undeva la mijloc. Si eu sunt om, nu va ganditi ca interpretarea pe care eu o dau unei situatii nu depinde foarte mult de parerile si viziunile mele. Iar cand am o parere proasta despre o persoana, orice ce ar face tot sunt tentat sa cred ce e mai rau despre ea.
Acum, intre ce s-a intamplat si ce povestiti dumneavoastra ca a experimentat minorul dupa executare este o distanta uriasa. Sunt copii care abuzati la propriu nu prezinta halul de simptome pe care dumneavoastra le povestiti ca le-ar fi avut propriul copil in urma unei executari in care repet, executorul a fost bland, nu s-a tras de el dupa cum singura ati mentionat.
Ceva din ce povestiti nu e conform realitatii. Nu neg ca asa vedeti dumneavoastra lucrurile si ca ati trece cu succes orice test ladetector de minciuni, insa asta nu inseamna ca realitatea si desfasurarea evenimentelor nu au fost diferite fata de ce sustineti.

De putut poate pleca, nu-l opresc, dar nu vrea. Vorbeşte cu el, dar nu vrea să plece. Poate voi încuia uşa după el şi Dumnezeu cu mila!

Dar nici nu il incurajati.
I-ati spus copilului la cateva zile ce mult ar insemna pentru dumneavoastra daca ar avea o relatie buna cu tatal lui?

Pe de alta parte, AgainstPas a povestit mai sus ce face mama fetei lui, cum singura cheama circul pentru a traumatiza copilul si acolo nu ati mai fost vehementa.
De ce daca executorul si expertul si asa mai departe, armata de oameni dupa cum v-ati exprimat nu dauneaza copilului chemati de mamainsa cand sunt chemati de tata dauneaza?
Ca va spun cu mana pe inima ca as fi mai convins de spusele dumneavoastra daca nu vi s-ar schimba masurile in functie de cine posteaza.
Daca e AgainstPas, Dumnezeu cu mila, mama ar putea si schingiui copilul tot nu ati blama absolut nimic.
Si atunci, cand parerile si feedback-ul dumneavoastra se schimba in functie de cum bate vantul, atunci cand doamna avocata va explica asa frumos ce inseamna expertiza si ce presupune si dumneavoastra tot o tineti ca nu a locuit copilul cu tatal.....nu aratati decat opusul a ceea ce spuneti. Si anume ca mare parte din refuzul copilului vi se datoreaza.
Poate nu e asa, insa al naibii de adevarat ca asa pare.


Inteleg ca ce scrie pe aici agpas are valoare absoluta de adevar incontestabil. E preluat de when precum Coranul de statul isis. Nu e la fel cu ce scrie Martonze. O dovada de obiectivism evident.
Martonze, o singura persoana in afara de dvs care cresteti copilul, stie daca sa mergeti sau nu la expertiza, anume avocatul dvs, al carui rol e de a va apara interesele. Doar nu vreti aprobare de la celebra organizatie, prin reprezentantii ei? Dvs vedeti-va de viata dvs si a copilului. Nu trebuie sa convingeti pe nimeni, nu trebuie sa obtineti binecuvantarea si acordul nimanui, nu trebuie sa faceti pe plac nimanui, cainii latra, caravana trece. Dvs urmati sfatul avocatului dvs, care va va sfatui in acord cu legea.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)