Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl nu e de găsit. Cum i se poate face pașaport minorului fără acordul celuilalt părinte?

Copilul meu are 16 ani pasaportul a expirat si nu pot face alt pasaport fara semnatura fostului sot care nu este de gasit . In hotararea de divort nu reiese faptul ca copilul este in custodia mea fapt pentru care mi s-a respins cererea reinnoirii pasaportului . Va rog sa-mi raspundeti de la ce varsta copilul meu va putea semna singur fara acordul ambilor parinti pentru a solicita un nou pasaport ?
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ISHIKAWA , utilizator 00:40, 16 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema nu se poate rezolva decat prin proces.
Trebuie insa stiut si daca v-ati mai judecat anterior si ce anume s-a respins in justitie.
Este necesar sa rezolvati si procedura de citare cu tatal.
Trebuie mare atentie la acest aspect.
Incercati sa apelati la avocat pentru initierea procedurii in scopul a nu avea probleme procedurale care sa va blocheze procesul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concentrati-va fortele pe citarea legala a tatalui, lasati disparitia la politie, ca nu il cauta nimeni. In plus, nu inteleg sa fie disparut, doar ca nu stiti dv. unde e.
Daca e important sa iasa copilul din tara pana la 18 ani, atunci faceti actiune. altfel, asteptati majoratul.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? - pasaport fara acordul tatalui Silvia Mary levon Silvia Mary levon Sunt divorțată și am un copil de 10 ani tatăl refuza sa dea semnătura pentru a face pașaport copilului. În acest caz Cum procedez? (vezi toată discuția)
Tot despre scoaterea copilului din tara raluflory raluflory eu am auzit ceva de suplinire de consimtamant. adica in cererea de divort, mama trebuie sa ceara atat incredintarea copilului cat si suplinirea de ... (vezi toată discuția)