avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare

In anul 1986 am fost condamnat abuziv, in acel moment fiind ofiter, la 18 ani inchisoare pentru DIVULGARE DE SECRETE CARE PERICLITEAZA SECURITATEA STATULUI deoarece un bun prieten a trecut frontiera. Am fost inchis la Aiud, detinuti politici de unde am fost eliberat in data de 22.12 1989 printr-n telex al CPUN impreuna cu toti detinutii politici.
De la eliberare nu am intreprins nimic pentru reabilitare, cum se procedeaza? Sunt reabilitat?
Mentionez ca de atunci mi-am completat studiile devenind inginer si luand-o de la capat am efectuat stagiu, m-am casatorit, am copii mari iar cele intamplate am vrut sa le uit.
Pe aceasta cale ii salut pe fostii colegi de suferinta din perioada 87-89 de la Penitenciarul Aiud, putini stiu prin ce am trecut.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:03, 16 Octombrie 2009
Daca ati fost condamnat politic sunteti reabilitat.
Multumesc pentru raspuns dar in anul 2006 am cerut cazierul si mi-a aparut in cazier iar inainte de 1989 nu existau condamnari politice, faceau in asa fel incat te incadrau la infractiuni de toata gama numai sa te inchida. Eu am fost anchetat de securitate si un procuror de la Tribunalul Militar Timisoara iar metodele lor: infometare, amenintare, umilire si la final si bataie m-au facut dupa 30 de zile ca ei sa dicteze si eu sa scriu iar in baza a ce am scris m-au condamnat la 18 ani inchisoare. As dori sa stiu daca se poate face (sau s-a facut reabiltarea de drept) reabilitarea judecatoreasca.
Mentionez ca cei doi copii ai mei nu stiu de aceasta condamnare considerand ca este normal sa se dezvolte si sa se integreze social fara a cunoaste aceste lucruri, singura care este sotia cu care m-am casatorit in 86 inainte de condamnare iar dupa 89 ne-am recasatorit fiind obligata de cei de la securitate sa divorteze.
Va multumesc anticipat.
Nu doresc despagubiri sau alte privilegii.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca ati fost condamnat politic sunteti reabilitat.



Recunosc ca sunt in ceata. E vreo lege care reabiliteaza fostii detinuti politici?
Ce scrie in cazier?
Din ce motiv ati fost pus in libertate?

In mod normal nu trebuia sa va apara in cazier.
Da, am gasit legea.
O aveti aici: [ link extern ]

Deci, daca nu va incadrati la condamnarile de la alin. 1, trebuie sa faceti o cerere in instanta.

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar moritsu moritsu Buna ziua, Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar. La cat timp/perioada se \\"sterge\\" ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar curat crinann crinann Buna seara. am o singura curiozitate, poti avea cazierul curat dupa 5 ani de inchisoare? Va rog, sa,mi raspunde,ti. (vezi toată discuția)
Bună ziua. În 2011 am fost condamnat la 2 ani conducere fără ... Ovidiu00 Ovidiu00 Bună ziua. În 2011 am fost condamnat la 2 ani conducere fără permis și la 13 ani pentru trafic de droguri, după contopire am executat pedeapsa cea mai ... (vezi toată discuția)